2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valkā notiks ikgadējās CSDD jauno velosipēdistu sacensības

Lai uzlabotu skolēnu zināšanas un prasmes ceļu satiksmes drošībā, jau 24. gadu pēc kārtas Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) rīko konkursu jaunajiem un topošajiem velosipēdistiem „Jauno satiksmes dalībnieku forums – 2017”. Labākie tiks uz Eiropas mēroga sacensībām, kur aizstāvēs pērn iegūto čempiona titulu.

Valkas, Strenču un Smiltenes novada skolēni CSDD rīkotajā konkursā sacentīsies Valkas pamatskolā 11. maijā plkst. 11.00.

Sacensību galvenais mērķis – izglītot jaunos velosipēdistus, tādējādi veicinot drošību uz koplietošanas ceļiem un radīt izpratni par ceļu satiksmes noteikumiem. Katrs, kurš ir piedalījies un ieguvis jaunas zināšanas un prasmes, pēc tam var justies daudz pārliecinošāk un drošāk mūsdienu aktīvajā satiksmes plūsmā gan pilsētā, gan ārpus tās.

Sacensību dalībniekiem jādemonstrē savas teorētiskās zināšanas par ceļu satiksmes noteikumiem un satiksmes drošību, jāprot sniegt pirmā medicīniskā palīdzība, jāpārzina velosipēda uzbūve, kā arī jāveic praktiskās braukšanas  demonstrējums. Sacensībās var tikt piedāvāti papildus uzdevumi, ar kuriem dalībnieki tiks iepazīstināti maču laikā.

Šogad ierasto trīs kārtu vietā sacensības norisināsies četrās kārtās:

  • pirmā kārta: kopskaitā 32 sacensības notiks Latvijas reģionos no 11. aprīļa līdz 26. maijam. Sacensību norises grafiks atrodams CSDD mājas lapā www.berniem.csdd.lv;
  • otrā kārta: reģionālais pusfināls, notiks no 3. maija līdz 29. maijam. Šīm sacensībām kvalificējas komandas, kuras ieguvušas augstāko novērtējumu Foruma pirmās kārtas sacensībās. Bērna atkārtota dalība Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās nav pieļaujama;
  • trešā kārta: Latvijas fināls, kas norisināsies 1. jūnijā. Tajā piedalīsies komandas, kuras ieguvušas augstāko novērtējumu (1. – 3.  vieta) sava reģiona jeb otrās kārtas sacensībās un kurās ir divas meitenes un divi zēni;
  • ceturtā kārta: Foruma trešās kārtas sacensību 1. un 2. vietas komandu dalībnieki ir kandidāti iekļaušanai Latvijas izlasē, kas piedalīsies Foruma Eiropas Jauno satiksmes dalībnieku sacensībās Albānijā 2017. gada septembrī.

Jāuzsver, ka šogad Latvija cīnās par čempiona titula aizstāvēšanu, jo Eiropas mēroga sacensībās, kas pērn norisinājās no 2016. gada 15. septembra līdz 2016. gada 18. septembrim Čehijas pilsētā Ūsti pie Labas (Ústí nad Labem), Latvijas izlase izcīnīja pirmo vietu!

Lai piedalītos sacensībās, skolēniem jābūt dzimušiem 2005. – 2007. gadā, jāizveido četru cilvēku komanda (kuras sastāvā ir ne vairāk kā divi zēni), jāizdomā tās nosaukums un jāpiesakās. Atgādinām, ka komandas dalība sacensībās jāsaskaņo ar skolotāju vai citu pieaugušo, un katru komandu uz sacensībām pavada viens vai divi pieaugušie – skolotāji vai vecāki.

Jauno satiksmes dalībnieku foruma satura izstrādē CSDD sadarbojas ar Valsts izglītības satura centru. Sacensības organizē un vada CSDD, tās finansē OCTA, savukārt Latvijas izlases dalību Foruma trešās kārtas sacensībās nodrošina Latvijas Automoto biedrība (LAMB). Forumu atbalsta apdrošināšanas sabiedrība If Apdrošināšana.

Pirmās kārtas pieteikuma anketa: http://ejuz.lv/csddberniem
Sacensību nolikums: http://ejuz.lv/nolikums2016
Pirmās kārtas norises grafiks: http://ejuz.lv/braucdrosi2016

Papildus informācija:
Normunds Bērzs
Tālrunis: +371 2 9254399
E-pasts: [email protected]
CSDD Sabiedrisko attiecību daļa
Tālrunis: 67025730
E-pasts: [email protected]
Mājas lapa: www.csdd.lv
Twitter: @csdd_lv
Draugiem: draugiem.lv/csdd/