2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valmierā ar sportistu līdzdalību aizsāk veselīgas sportošanas padomu video ciklu

Rūpējoties par sabiedrības veselības uzlabošanu ārkārtējās situācijas laikā, Sporta Veselības centrs un Valmieras pilsēta uzsāk kopprojektu – #paliecvesels! video ciklu, kura ietvaros ikviens saņems daudz un dažādus praktiskus padomus ar piemēriem savas veselības uzlabošanā, pašizolācijas laikā.

 

Pirmajā video pamata bāzes vingrinājumus demonstrē valmierietis, divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs. Kopā ar Māri Štrombergu ikviens var atrast sev ērtu laiku un izpildīt olimpiskā čempiona iemīļotos vingrinājumus, saņemot norādes par to korektu izpildīšanu, nekaitējot savai veselībai.

 

Šajā trauksmainajā laikā psiholoģiskā sagatavotība ir tikpat svarīga kā fiziskā, tādēļ video otrajā daļā ir iespējams noklausīties īsu psiholoģiskās sagatavotības lekciju par to, kā, paliekot mājās, veiksmīgi plānot dienu un sasniegt savus mērķus, strādājot vai mācoties no mājām.

 

Pirmo #paliecvesels! video iespējams aplūkot Sporta Veselības centra, Valmieras pilsētas pašvaldības sociālo tīklu kontos, kā arī Vidzemes Olimpiskā centra Youtube kontā (spied šeit).

 

Turpmākajos #paliecvesels! video uzzināsiet par pareizām dažādu vingrinājumu izpildīšanas tehnikām, saņemsiet ieteikumus no fizioterapeitiem, profesionāliem treneriem un augstas klases sportistiem. Video ciklā tiks ietvertas tādas tēmas kā skriešanas un iešanas ABC, dažādu vingrinājumu izpildes tehnikas, vingrinājumi pirms un pēc nūjošanas, treniņš, izmantojot nūjas, vingrinājumi telpās vai brīvā dabā, ar vai bez inventāra, un citas ar veselības uzlabošanu saistītas tēmas. Video cikls pakāpeniski būs pieejams Sporta Veselības centra, citu Vidzemes Olimpiskā centra struktūrvienību un Valmieras pilsētas pašvaldības sociālo tīklu kontos un mājas lapās. Video pieejami arī Youtube platformā (skatīt šeit).

 

Video cikls lieliski papildinās Valmieras pilsētas aizsākto iniciatīvu – aktīva un veselīga dzīvesveida izaicinājumus “#paliecvesels!”! Video uzzināsiet noderīgus ieteikumus kā sportot, nekaitējot sev, lai pēc tam tos varētu pielietot praksē un droši pievienoties Valmieras pilsētas pašvaldības Endomondo izaicinājumiem “#paliecvesels!”. Uzzini vairāk par izaicinājumiem šeit: https://www.valmiera.lv/lv/jaunumi/pasvaldibas_zinas/22967_pienem_aktiva_un_veseliga_dzivesveida_izaicinajumus_paliecvesels_

 

 

Informāciju sagatavoja:

Lelde Bukovska