2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Seminārs par biznesa sadarbības iespējām Latvijā un ārzemēs jaunu produktu attīstībai

22.augustā koncertzālē “Valmiera” norisināsies seminārs par biznesa sadarbības iespējām Latvijā un ārzemēs, kā arī iespējamo atbalstu uzņēmēju sadarbībai ar pētniekiem jaunu produktu radīšanai. Piedalīties aicināti pārstāvji no uzņēmējdarbības atbalsta institūcijām, uzņēmēji un citi interesenti.

Vidzemes plānošanas reģions (VPR) iepazīstinās ar veiktā pētījuma rezultātiem par Vidzemē perspektīvākajām nozarēm, kā arī ar Vidzemes inovāciju brokera un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tehnoloģiju skautu darbību.

Jau vairākus mēnešus Vidzemē darbojas inovāciju brokeris Ilona Platonova, kura konsultē mazos un vidējos uzņēmumus par to potenciālajām attīstības iespējām. Brokeris palīdz uzņēmējiem gūt plašāku skatījumu par vēl neapjaustām, bet perspektīvām pārrobežu tirgus nišām un iespējām. Ilona pastāstīs par pieredzi darbā ar reģiona uzņēmējiem un atbildēs uz interesentu jautājumiem. Papildus dalībnieki tiks iepazīstināti ar teju 15 aktuāliem sadarbības piedāvājumiem, ko caur starptautisku brokeru tīklu izteikuši ārvalstu partneri no Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Vācijas, Somijas un Dānijas.

Uzņēmējam, kurš plāno attīstīt jaunu produktu vai ražošanas tehnoloģiju, LIAA Tehnoloģiju skauti palīdzēs piemeklēt atbilstošo zinātnes organizāciju vai pētnieku, kuru kompetencēs ietilpst konkrēto jautājumu risināšana. LIAA tehnoloģiju skauti veicina sadarbību starp pētniecību un uzņēmējiem, pārzina zinātnes organizācijas, to personālu un sniegtos pakalpojumus. Skauti iepazīstinās ar praktiskiem piemēriem, kā notiek sadarbības process ar uzņēmēju un, kādi ir galvenie ieguvumi no šādas sadarbības.

Seminārs notiks 22. augustā plkst.10:00 koncertzāles “Valmiera” semināru telpā (Leona Paegles iela 10).

Reģistrācija pasākumam līdz 19. augustam ŠEIT.

Programma: ŠEIT

Papildu informācijai: Laima Engere, “EcoRIS3” vadītāja (e-pasts: [email protected]) vai Santa Niedola, “GoSmart BSR” vadītāja ([email protected], +371 26674261).

Semināru organizē Vidzemes plānošanas reģions tā īstenoto projektu ecoRIS3 (Interreg Europe) un GoSmart BSR (Interreg Baltijas jūras reģions) ietvaros. Plašāk par projektiem VPR mājas lapā www.vidzeme.lv sadaļā Projekti. “GoSmart BSR” sociālajos medijos: Facebook un LinkedIn.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bīviņa,
Vidzemes plānošanas reģiona
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: [email protected].
www.vidzeme.lv