2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valmieras biznesa inkubatorā iespēja bez maksas strādāt kopradē

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Valmieras biznesa inkubatorā ir iespēja bez maksas izmantot koprades jeb atvērta biroja telpas ikvienam interesentam, kuram ir vēlme strādāt un iepazīties ar jaunajiem uzņēmējiem.

Kā atzīst LIAA Valmieras biznesa inkubatora vadītājs Jurģis Priedītis: “Līdz šim reģionos kopā strādāšana nav bijusi tik izteikta kā Rīgā, kur koprades telpas jau ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa. Esam priecīgi, ka pamazām arī Valmierā attīstās koprades kultūra un cilvēki sāk izmantot mūsu piedāvāto iespēju. Esam uzsākuši sadarbību ar Valmieras un tuvējo novadu uzņēmējiem, lai veicinātu kopades kultūtas attīstību reģionā. Piemēram, ja pie mums nostrādā vismaz četras stundas dienā, piedāvājam īpašu iespēju atpūsties Rancho parkā vai gardi pusdienot Tērbatā, papildus saņemot kafiju bez maksas. Aicinu ikvienu interesentu atnākt ciemos un izmēģināt strādāšanu inkubatora koprades telpā.

Paralēli koprades telpas darbībai notiek aktīva gatavošanās jaunajai rudens uzņemšanai, tāpēc interesentus aicinām uz konsultācijām augustā, lai jau septembrī varētu sekmīgi startēt uzņemšanā. Ideju autori pirmsinkubācijas posmā, 6 mēnešu laikā varēs testēt ideju, pētīt tirgu, veikt aprēķinu un modelēt sava biznesa attīstību. Savukārt inkubācijas programma ir paredzēta uzņēmumiem, kas nav vecāki par 3 gadiem, un kuriem ir nepieciešams finansiālais atbalsts produkta vai pakalpojuma attīstīšanai. Pieteikumu iesniegšana ilgs no 3. līdz 18. septembrim.

Valmieras biznesa inkubatora pakalpojumi pieejami uzņēmējiem un uzņēmējdarbības uzsācējiem 21 pašvaldībā, tostarp Valmierā, kā arī Mazsalacas, Rūjienas, Naukšēnu, Valkas, Apes, Alūksnes, Burtnieku, Strenču, Smiltenes, Gulbenes, Jaunpiebalgas, Raunas, Beverīnas, Priekuļu, Kocēnu, Pārgaujas, Līgatnes, Cēsu, Vecpiebalgas un Amatas novadā.

LIAA Biznesa inkubatori tiek finansēti ERAF projekta “Reģionālie biznesa inkubatori un radošo industriju inkubators” ietvaros.

LIAA Valmieras biznesa inkubatora aktivitātēm var sekot līdzi Facebook lapā.

Informāciju sagatavoja:
Laura Zvaigzne
Valmieras biznesa inkubatora
projektu vadītāja
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra