2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valmieras integrētajā bibliotēkā līdz marta beigām skatāma Vidzemes Inovāciju izstāde

Pēc Vidzemes plānošanas reģiona rosinājuma šogad pirmo reizi tika rīkota Vidzemes Inovāciju nedēļa ar mērķi mudināt esošos un topošos uzņēmējus, darbiniekus un vadītājus saskatīt inovāciju potenciālu savā ikdienā. Lai iepazīstinātu plašāku sabiedrību ar Vidzemē radītām inovācijām un inovatīviem uzņēmumiem un iedvesmotu inovāciju radīšanai arī citus, Vidzemes Inovāciju nedēļā tika atklāta Inovāciju izstāde, kuru šobrīd līdz 30. martam var aplūkot Valmieras integrētās bibliotēkas foajē un 1. stāva lasītavā (Cēsu iela 4, Valmiera).

Izstādē var iepazīties ar 24 Vidzemes uzņēmumu inovācijām informācijas tehnoloģiju, produktu dizaina, procesu un ražošanas tehnoloģiju jomā. Izstādē iekļautie 24 inovatīvie uzņēmumi pārstāv 17 Vidzemes pašvaldības, kuras finansiāli atbalstījušas izstādes izveidi.

Izstāde veidota, lai iepazīstinātu ar labajiem piemēriem un veidotu priekšstatu par inovācijām, parādot to dažādību un nozīmi reģiona attīstībā un konkurētspējā. Inovācijas, par kurām Vidzemes plānošanas reģions izvēlējies šoreiz stāstīt, Vidzemē nebūt nav vienīgās, taču katrs šis stāsts var kalpot par iedvesmu jaunām idejām.

Izstādes vizuālā dizaina tapšanā piedalījās arhitekts Sandis Radziņš. Stendu sānu sienas ir veidotas kā stilizēti tauriņu spārni, kuru vēziens, vieglums un dinamika simbolizē Vidzemes uzņēmumu jaunradi. “Uzskatu, ka svarīgs faktors stendu dizainā ir tieši koka materiālam. Laikā, kad dažādās jomās kokam pastāv daudz alternatīvu, nedrīkstam aizmirst par šo Latvijas vērtību. Arī būvniecības nozarē šobrīd koksnes lietošana būvkonstrukcijās ir īpaši aktuāla. Notiek pāreja no betona uz koku kā ilgtspējīgu materiālu. Koka faktūra vienmēr ir un būs unikāla. Tā siltajai virsmai vienmēr ir patīkami pieskarties,” tā uzskata arhitekts.

Stendi izgatavoti “Ķēniņa galdniecībā” Cēsīs, galdnieka Sandora Pilskallieša gādībā un uzraudzībā. Sandors uzteic Vidzemes plānošanas reģionu par ideju informācijas attēlošanai izmantot tieši koka stendus ierasto plastikātu vietā. “Koks, ar ko mēs paši ikdienā strādājam, ir pārsteidzošs materiāls – no tā var izveidot jebko un tas lieliski iederas jebkurā vidē,” pārliecināts uzņēmējs.

Vidzemes plānošanas reģions vienlaikus informē, ka arī citi interesenti var pieteikties izstāžu stendu demonstrēšanai jebkurā vietā Latvijā (lūgums ņemt vērā, ka izstādes transportēšana un izvietošana jānodrošina izstādes pieteicējam).

Vairāk informācijas:
Anita Āboliņa,
Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību vadītāja,
[email protected], mob. tālr. +371 29454752