2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valmieras novada fonda jaunā vadītāja – Patricija Siliņa

“Pastāvēs, kas pārvērtīsies!” Ar šiem Raiņa vārdiem varam uzskatīt, ka esam atšķīruši jaunu lappusi Valmieras novada fonda dzīvē. Pēc fondā pavadītiem 15 gadiem tā pirmais vadītājs Ansis Bērziņš pienākumus nodod Patricijai Siliņai. VNF padome nupat janvārī viņu apstiprināja fonda valdes priekšsēdētājas amatā. Tāpat kā reiz sabilnieks Ansis, arī Patricija ir ienācēja Valmierā.

Ejot līdzi laikam, fonds turpinās iesāktos projektus un aktivitātes. “Nenoliedzami, fondam jābūvē arī jauni tilti ar ziedotājiem un novadu iniciatīvu īstenotājiem, balstoties uz iesāktajām tradīcijām,” norāda Patricija Siliņa. “Turpināsim jau aizsāktos fonda ziedojumu piesaistes pasākumus un aktivitātes – jau šomēnes notiks kolektīvās ziedošanas pasākums “Ziedotāju aplis”, kur meklēsim atbalstu sporta, kultūras un sociālās jomas projektiem. Vasarā plānots Labdarības Bumbu rallijs Valmieras pilsētas svētkos, bet rudenī – ikgadējais projektu konkurss “Sev, tev, novadam”. Arī fonda jaunieši jeb Jauniešu ideju laboratorija šomēnes izsludina savu ideju konkursu Valmieras un tās apkaimes jauniešiem, kur jaunieši varēs iegūt līdz pat 1500 eiro savām idejām. Viss turpinās!” uzsver jaunā fonda vadītāja, rīdziniece, kura pirms pusotra gada kopā ar ģimeni pārcēlās uz dzīvi Burtnieku novadā. Fonda birojā joprojām ar entuziasmu un atbildību darbojas projektu vadītāja Gundega Siliņa, grāmatvede Gunita Vītola un fonda jauniešu koordinators Ričards Edijs Štibe.

Patricija vairāku gadu garumā ir vadījusi starptautisku brīvprātīgo jauniešu apmaiņas programmu “AFS Latvija”, pārraugot gan ikdienas biroja darbu, gan vairākus desmitus brīvprātīgo, kā arī sadarbojoties ar biedrības partneriem “AFS International” tīklā visā pasaulē. Pabeigtas maģistratūras studijas Konkordijas Universitātē (ASV), apgūstot starptautisko uzņēmējdarbības vadību, finanses un mārketingu. Latvijā studēta arī pedagoģija, vadīta Latvijas Valdorfizglītības draugu biedrība.

Savukārt pēdējie gadi vairāk bijuši saistīti ar dažādiem projektiem Latvijā – finansējuma piesaiste Camphill ciemata “Rožkalni” darbībai un citi projekti, tostarp VNF Ziedotāju kluba atbalsts terapijas namiņa būvniecībai. “Jā, projektu konkurss “Sev, tev, novadam” mani atveda uz fondu burtiskā nozīmē,” atzīst Patricija.

“Es varu izdarīt to, ko tu nespēj. Tu vari izdarīt to, kas nav pa spēkam man. Kopā mēs varam paveikt lielas lietas.” Ar šo Mātes Terēzes atziņu Patricija iesāk savu darbu fondā un cer, ka Anša un citu līdzšinējo fonda kolēģu un padomes darbs kalpos par stipru pamatu nākamajiem labajiem darbiem Valmieras novadā.

Valmieras novada fonds jau gandrīz 15 gadus atbalsta vietējo iedzīvotāju iniciatīvas dzīves uzlabošanai Valmieras apkaimē, bet ziedotājiem piedāvā mērķtiecīgas filantropijas atbalstu. Ar pašu spēkiem, līdzcilvēku iesaisti un VNF ziedotāju atbalstu labiekārtotas atpūtas vietas, rīkoti izglītojoši, izklaidējoši un sportiski pasākumi, celti bērnu rotaļu laukumi un saglabātas vēstures liecības, iekārtotas iedzīvotāju tikšanās vietas un paveiktas daudzas citas lietas. Fonda ikdienas darbu jau vairākus gadus finansiāli atbalsta Borisa un Ināras Teterevu fonds un Valmieras pilsētas pašvaldība.

 

Gundega Siliņa, Valmieras novada fonda projektu vadītāja

Foto: Jānis Lārmanis