2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valsts ieņēmumu dienesta klientu apkalpošanas centru darba laiks šī gada 1. martā

Valsts ieņēmumu dienests (VID) vērš uzmanību, ka tuvojas gada ienākumu deklarācijas par 2016. gadu pieņemšanas laiks. Ievērojot labas pārvaldības principu un to, ka 1.marts ir pirmā šī gada ienākumu deklarācijas iesniegšanas diena,  š.g. 1.martā apkalposim klientus (nodokļu maksātājus)  klātienē, ievērojot darba laiku no  9.00 līdz 17.00.

Papildus informējam, ka visos VID klientu apkalpošanas centros ārpus Rīgas klienti klātienē tiek apkalpoti trīs dienas nedēļā: pirmdien no 9 .00 līdz 18.00, otrdien un ceturtdien no 9.00 līdz 17.00.

Šobrīd visā Latvijā darbojas 75 Valsts un pašvaldību vienotie  klientu apkalpošanas centri (VPVKAC), arī Smiltenē , kuros iedzīvotāji pašlaik un arī turpmāk varēs saņemt biežāk klātienē izmantotos VID pakalpojumus.

Jau no 2016. gada 1.jūlija VID darbinieki klientus apkalpo Smiltenes valsts un pašvaldību vienotajā klientu apkalpošanas centrā, Dārza ielā 3. VID darbinieki Smiltenes VPVKAC klientiem sniedz visus VID klientu apkalpošanas centru  pieejamos iestādes pakalpojumus.

VID atgādina, ka iestādes pakalpojumus nodokļu maksātāji var saņemt jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas adreses vai uzņēmuma juridiskās adreses, kā arī izmantojot VID elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Savukārt darbinieki VPVKAC  sniedz atbalstu un palīdzību darbam ar VID EDS, informējot un apmācot klientus VID e-pakalpojumu izmantošanā. Precīza informācija par VPVKAC adresēm un darba laikiem pieejama portāla www.latvija.lv sadaļā “Vienotie klientu apkalpošanas centri”.

Kā zināms, jau kopš 2010.gada vairākām iedzīvotāju grupām EDS izmantošana ir obligāta: valsts amatpersonām – kopš 2010.gada, juridiskajām personām – kopš 2012.gada, bet fiziskām personām – saimnieciskās darbības veicējiem – kopš 2014.gada. Kopš 2014.gada 1.jūnija arī ikvienas personas algas nodokļa grāmatiņa ir pieejama tikai elektroniska dokumenta formā, izmantojot EDS.

VID tīmekļa vietnē www.vid.gov.lv pieejama plaša informācija (metodiskie norādījumi, atbildes uz biežāk uzdotajiem jautājumiem un videosemināri nodokļu maksātājiem), kā arī vairākas bezmaksas mobilās aplikācijas viedtālruņu lietotājiem.

Savukārt, zvanot uz VID informatīvo tālruni, ir iespējams uzzināt informāciju par VID kompetencē esošiem jautājumiem, bet detalizētākas atbildes var saņemt, nosūtot savu jautājumu elektroniski vai pa pastu.

Iveta Dreimane
VID Nodokļu pārvaldes
Klientu apkalpošanas atbalsta daļas
galvenā nodokļu inspektore