2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Valsts prezidents atzinīgi novērtē pašvaldības paveikto

Pirmdien, 4. septembrī,  Valsts prezidents Raimonds Vējonis reģionālajā darba vizītē apmeklēja Smiltenes novadu, kuras laikā tika saņemti atzinīgi vārdi par pašvaldības paveikto un pieņemtajiem lēmumiem, optimizējot skolu tīklu, lai bērni novadā saņemtu kvalitatīvu izglītību, kā arī novadā esošo aktīvo uzņēmējdarbību.  

Vizītes sākumā Valsts prezidents apmeklēja Smiltenes vidusskolu, kur tikās ar skolēniem un skolotājiem. Skolas direktore Ilze Vergina iepazīstināja ar līdz šim paveikto. Smiltenes vidusskola izveidota 2016. gadā, kad, reorganizējot un optimizējot skolu tīklu, tika apvienotas trīs skolas: Smiltenes Trīs pakalnu sākumskola, Smiltenes Centra vidusskola un Smiltenes ģimnāzija. Jaunajā mācību gadā Smiltenes vidusskolā mācās 995 audzēkņi, tai skaitā 866 1.-12.klases skolēni, 129 pirmskolas vecuma bērni. Skolēniem bija iespēja uzdot prezidentam sev interesējošus jautājumus, ko daudzi arī izmantoja, jautājot par to, vai viegli būt  prezidentam, par mīļāko sporta veidu un mācību priekšmetu, par  izglītības kvalitātes kritērijiem. Valsts prezidents pēc tikšanās un iepazīšanās ar Smiltenes skolu reorganizācijas rezultātiem atzina, ka šis ir piemērs Latvijas pašvaldību spējai paveikt ļoti daudz, ja centrā liek bērnus un viņu vajadzību saņemt kvalitatīvu izglītību.

Raimonds Vējonis piedalījās arī jaunajam mācību gadam veltītajā pasākumā Smiltenes tehnikumā, kur iepazinās ar tehnikuma sniegtajām iespējām kvalitatīvas profesionālās izglītības iegūšanai. Valsts prezidents atzina: “Kvalitatīva arodizglītība sniedz iespējas jauniešiem ātrāk iekļauties darba tirgū. Ikviens sava aroda profesionālis stiprina Latviju un veicina mūsu valsts tautsaimniecības attīstību.”

Tikšanās laikā ar Smiltenes novada domes amatpersonām un uzņēmējiem tika pārrunāti uzņēmējdarbības attīstībai reģionos būtiski aspekti – dažādu finanšu instrumentu atbalsts uzņēmējdarbības infrastruktūras attīstībai, kvalificēta darbaspēka nepietiekamība un nesen veiktās nodokļu politikas izmaiņas.

Tāpat Valsts prezidents klātienē iepazinās ar SIA ”Smiltenes Impex” darbu, kas ir viens no novada lielākajiem kokapstrādes uzņēmumiem, apmeklēja Ivetas Purmales šūšanas salonu, kura šuvējas saposa Latvijas sportistus Riodežaneiro Paraolimpiskajām spēlēm, kā arī  iepazinās ar mazo ražotāju biznesu, apmeklējot  Smiltenes sidra darītavu.  Darba vizītes noslēgumā Valsts prezidents tikās ar novada iedzīvotājiem, lai uzklausītu iedzīvotājus un pārrunātu viņiem būtiskus jautājumus.

Vizītes noslēgumā Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Gints Kukainis teica:  “Mēs vēlējāmies ne tikai padižoties, bet arī atklāti runāt par tām lietām, kuras novadam ir būtiskas nākotnē un nepieciešams valsts atbalsts. Prezidentu informējām par novada attīstības un ekonomiskajiem rādītājiem, parādījām īstenotos projektus,  pārrunājām par dzīvojamā fonda paplašināšanas iespējām, akcentējām jautājumu par iekšlietu struktūrām –  gan par Valsts policijas, gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta posteņa kategorijām, centāmies skaidrot esošo situāciju un uzņemto attīstību.  Aicinājām valstiskā līmenī pārskatīt un risināt aktuālās problēmas, lai novada uzņemtais attīstības kurss spētu pilntiesīgi virzīties uz priekšu.”

FOTO

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste