2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

VARAM eksperti ēno ZAAO

Lai diskutētu par atkritumu uzskaites kārtību un tās izpildi dažādās SIA “ZAAO” (ZAAO) struktūrvienībās, ZAAO atsaucās iniciatīvai “Ierēdnis ēno uzņēmēju”.

ZAAO Šķirošanas daļas vadītājas Gintas Gailumas “ēnas” 16.septembrī bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Vides aizsardzības departamenta Vides kvalitātes un atkritumu apsaimniekošanas nodaļas ekspertes.

Ministrijas pārstāves iepazīstinātas ar Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas sistēmu. “Ēnām” bija iespēja detalizēti iepazīties ar šķiroto atkritumu uzskaites un analīzes dokumentāciju uzņēmuma birojā un EKO laukumos.

VARAM vecākā eksperte Ilze Doniņa atzina, ka šobrīd, kad plānotas likumdošanas izmaiņas iepakojuma savākšanas sistēmā, šādas sarunas starp likumdošanas izmaiņu rekomendāciju rakstītājiem un praktiskā darba veicējiem ir ļoti būtiskas.

ZAAO Šķirošanas daļas vadītāja Ginta Gailuma atzinīgi novērtēja VARAM ekspertu vizīti, paužot cerību, ka izdosies izveidot jēgpilnu uzskaites sistēmu, lai tā dotu kvalitatīvi analizējamus datus.

Iniciatīvu “Ierēdnis ēno uzņēmēju” organizēja Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju un Junior Achievement Latvia. Iniciatīvas mērķis ir tiesību aktu izstrādātājiem, kā arī īstenotājiem novērtēt iestādes radītā regulējuma darbību tieši pie lietotāja.

 

 

 

 

Informāciju sagatavoja:
Zane Leimane,
SIA “ZAAO” sabiedrisko attiecību speciāliste