2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Variņu pamatskolā projekta ietvaros ielu vingrošanas, akrobātikas meistarklase ar paraugdemonstrējumiem un ekskursija

 

“Variņu pamatskolas atbalsta un attīstības biedrība” sadarbībā ar Variņu pamatskolu turpina realizēt jaunatnes iniciatīvu projektu “Kopā mēs varam”. Šī gada jūnijā, projekta ietvaros norisinājās ielu vingrošanas, akrobātikas meistarklase ar paraugdemonstrējumiem un ekskursija, dodot skolēniem iespēju būt kopā.

Ielu vingrošanas, akrobāti-kas meistarklase norisinājās pie Variņu pamatskolas. meistarklasi vadīja Gatis un Luīze, kuri ir biedrības “Street Warriors” komandas dalībnieki. Skolēni trenējās un mācījās akrobātikas trikus . Meistarklases vadītāji sniedza akrobātikas paraugdemonstrējumus. Ar skolēniem runāja par savu pieredzi sociālajos tīklos, pastāstīja un parādīja kā katrs var izmantot sociālos tīklus, lai tas viņiem palīdzētu. Izdevās sasniegt projekta aktivitātes izvirzīto mērķi – saliedēt skolēnus, saprast komandas darba svarīgumu, veidot raksturu.

Ekskursija uz Gulbeni, Stāmerienu, Liteni – skolēniem deva iespēju iepazīt Stāmerienas pili, lai iepazītu kultūrvēsturiskas vietas. Pusdārgakmeņu darbnīcā iepazinās ar Latvijā sastopamiem pusdārgakmeņiem, to atrašanas un apstrādes procesu. Pudeļu dārza apskate – tās darbaspējas, ko cilvēks iegulda hobijā, kas pašam un citiem sagādā prieku parādīja cik cilvēka apņēmība ir liela, ja varam darīt darbu , kas pašiem sagādā prieku. Paldies, pudeļu dārza saimniecei Annai Zīlei par apņēmību un degsmi. Litenes riteņu parks – jau izsenis par Litenes simbolu tiek dēvēts ritenis (no dziesmas “Uz Liteni, uz Liteni ar vecu koka riteni”). Riteņu parkā var apskatīt, cik bagāta var būt cilvēku izdoma, izveidojot tik dažādus riteņus.

Šajā ierobežojumu laikā, skolēni ļoti izbauda kopā būšanas prieku un mēs priecājamies, ka varam realizēt projekta aktivitātes un rast iespēju satikties!

“Variņu pamatskolas atbalsta un attīstības biedrības”

valdes locekle, projekta vadītāja

Arita Brikmane

 

 

Projekta “Kopā mēs varam!” realizācija jūnija mēnesī norisinājās klātienē – ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus!

 Jaunatnes iniciatīvas projekts pilnā apmērā tiek finansēts no Eiropas Sociālā fonda projekta Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS)