2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vasaras karstumā aicinām uz tiešsaistes semināru par ventilācijas un dzesēšanas risinājumiem

 

 

Ventilācijas un dzesēšanas risinājumi šobrīd ir kļuvuši īpaši aktuāli gan dēļ Latvijai netipiski karstās vasaras, gan dēļ izmaiņām būvnormatīvos Eiropas Savienībā un Latvijā, kas nosaka, ka visām jaunbūvēm un atjaunotajām ēkām ir jātiecas uz zemes enerģijas patēriņa ēkām. Šo ēku neatņemama sastāvdaļa ir kvalitatīvs iekštelpas klimats, kur viens no izmērāmiem kritērijiem ir svaigs gaiss jeb CO2 koncentrācija un iekštelpu temperatūra. Lai privātmāju saimniekiem un dzīvokļu īpašniekiem veicinātu izpratni par pieejamiem ventilācijas risinājumiem, un kādiem aspektiem pievērst uzmanību, Vidzemes plānošanas reģions 20. jūlijā plkst. 10:00 rīko tiešsaistes semināru “Ventilācijas un dzesēšanas risinājumi privātmājām un daudzdzīvokļu ēkām”.

Projekta “Smart Living” ietvaros esam sapulcējuši šajā jomā zinošus ekspertus, kas no teorētiskās informācijas līdz praktiskiem, iedvesmojošiem piemēriem iepazīstinās ar efektīvu ventilācijas sistēmu gan privātmājā, gan daudzdzīvokļu ēkā. Šobrīd īpaši noderīga būs arī SIA “Airwave” prezentācija, kurā speciālisti pastāstīs, kā nodrošināt komfortablu temperatūru iekštelpās, kad āra gaisa temperatūra ir virs 30oC grādiem un nākas cīnīties ar pārkarsušām telpām, jo jau 2 nedēļas dzīvojam tropiskos klimata apstākļos.

Detalizēta semināra programma apskatāma šeit.

Dalība seminārā ir bez maksas, taču iepriekš jāreģistrējas šajā saitē: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMofuuqqT8rHdVZR7EcJNRXprsG2Uqv0l5O

Pēc reģistrācijas katram dalībniekam tiks nosūtīta Zoom platformas saite tiešsaistes semināram.

Seminārs tiek organizētas Interreg Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta “Praktiski risinājumi gudrai energoresursu izmantošanai” (Smart Living) ietvaros. Projekta mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par videi draudzīgu dzīvesveidu un pārdomātu enerģijas resursu izmantošanu Latvijā un Igaunijā, apvienojot abu valstu zināšanas un partneru organizāciju kompetenci. Latvijā projektu īsteno Zaļo un Viedo Tehnoloģiju Klasteris un Vidzemes plānošanas reģions, Igaunijā – Tartu reģionālā enerģētikas aģentūra.

Papildu informācijai: Ineta Tauriņa, “Smart Living” projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, e-pasts: [email protected]

Informāciju sagatavoja: Rūta Ročāne, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, [email protected]

Augstāk minētā informācija šajā publikācijā atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.

Tiešsaistes semināru programmu skatīt šeit