2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vasaras sezonu Jāņukalnā atklās ar dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertu “Es esmu Latvija”

Latviju veido mūsu domas un darbi, mūsu ikdiena. Arī valsts simtgades svinību galvenais vēstījums skan „ES ESMU LATVIJA”. Šis vēstījums atgādina, ka Latvijas galvenā vērtība ir tās cilvēki.

Latvijas valsts simtgades zīmē notiekošie XXVI Vispārējie  latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisināsies Rīgā no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Dziesmu un deju svētki ir tautas izcilākais kultūras meistardarbs, kas izturējis laika pārbaudi. Tie ir kļuvuši par nacionālas un  starptautiskas nozīmes notikumu, kas sauc kopā un saliedē latviešus visā pasaulē, vieno dažādas paaudzes un tautības.No Pirmajiem svētkiem 1873. gadā ar 1000 dziedātājiem tie izauguši par varenu kustību – XXVI Vispārējos Dziesmu un XVI Deju svētkos gatavojas piedalīties ap 40 000 dalībnieku (3421 amatiermākslas kolektīvs). No Smiltenes novada uz svētkiem dosies vairāk nekā 500 amatiermākslas dalībnieki. Spēks un varenība!

Vasaras sezonu Jāņukalnā atklāsim ar skaistu, sirsnīgu dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertu “Es esmu Latvija”. Koncertā piedalās Smiltenes novada deju kolektīvi, kori un mazie Cālīši no mūsu novada. Koncerta režisors Valdis Lūriņš. Plkst. 22.00 lustīga balle kopā ar grupām “Labvēlīgais tips” un “Sarīkojumu ansamblis”. Atnāc arī Tu, mēs Tevi gaidīsim!

Ar lepnumu par savu Smilteni, novadu, ar ticību par savu Latviju!
Pārsla Jansone,  Smiltenes novada Kultūras pārvaldes vadītāja