2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

VBTAI rīkos atvērto durvju dienu un sāks informatīvo akciju par bērnu drošību uz ūdens

Piektdien, 1. jūnijā, Starptautiskajā bērnu aizsardzības dienā, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) uzsāks sociālās reklāmas kampaņu, aicinot sabiedrību vasaras brīvlaikā pievērst lielāku uzmanību bērniem, īpaši ūdens tuvumā, tā mazinot noslīkšanas riskus. Akcijas laikā televīzijā tiks demonstrēti klipi par bērnu drošību uz ūdens un ar to saistītajiem mītiem.

“Noslīkšanas gadījumu statistikā Latvija diemžēl ir vadošajās pozīcijās Eiropas Savienībā. Lielākajā daļa noslīkušo ir pieaugušie, taču katru vasaru ūdens paņem arī daudzu bērnu dzīvības. Mēs visi kopīgiem spēkiem varam pasargāt savus un arī citu bērnus, ja vien pievērsīsim lielāku vērību nepilngadīgajiem, kuri atrodas bīstamās situācijās vieni paši. Šādos gadījumos noteikti jāpiezvana atbildīgajiem dienestiem, piemēram, policijai uz tālruni 110 vai Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunim 116111”, norāda VBTAI priekšniece Marianna Dreja.

Ar sociālās reklāmas klipiem var iepazīties VBTAI mājaslapā:
http://www.bti.gov.lv/lat/informativie_materiali/videoklipi/?doc=4745&page=

Turklāt 1. jūnijā VBTAI darba vietās Rīgā, Daugavpilī un Rēzeknē tradicionāli notiks arī atvērto durvju diena, kad apmeklētāji no plkst. 10.00 līdz 12.00 varēs ierasties inspekcijas telpās un iepazīties ar VBTAI darbību klātienē.

Interesentiem, kuri vēlēsies apmeklēt Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju, lūgums pieteikties līdz 31. maija darba dienas beigām, zvanot pa tālruni 67 359 128 vai rakstot [email protected].

Informāciju sagatavoja:
Taivo Trams, VBTAI,
67359145, 22007194