2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vecā parka pieguļošās teritorijas kompleksā pārbūve

Noslēgusies Veca parka 1.celiņa (posmā no centrālā laukuma līdz Brūža ielai) un 4.celiņa pārbūve, pēc pārbūves celiņiem ir uzklāts jauns asfalta segums, izbūvēts apgaismojums, veikta kaskādes dīķīšu tīrīšana, ūdens teknes betonēšana ar laukakmeņiem, atbalstsienas betonēšana dīķītim, kas piekļaujas 1.celiņam, kā arī veikta teritorijas labiekārtošana ap kaskādes dīķīšiem, uzstādot jaunos soliņus, zem kuriem izveidots šķeltā bruģakmens iesegums. Tiltam pār Abula upi, kā arī pie kaskādes dīķīšiem uzstādītas jaunas metāla margas.

Savukārt vēl turpinās Vecā parka un tam pieguļošo teritoriju kompleksā pārbūves 12. un 13. kārtas darbi, kuras  ietvaros tiek veikta laipas izbūve no Abulas ielas ieejas līdz tiltiņam, kas atrodas dīķīšu kaskādes augšpusē un šķilu kāpņu izbūve no koka laipas līdz celiņam Nr.1, laipu paredzēts arī izgaismot diennakts tumšajā laikā.

Vecā parka un tam pieguļošo teritoriju kompleksās pārbūves darbus veic SIA “Ceļinieks2010”.

Visus pārbūves darbus Vecajā parkā plānots pabeigt līdz 2020.gadam.

Informējam, ka no tilta margām pār Abula upi noņemtas jaunlaulāto slēdzenes, īpašnieki tās var saņemt Smiltenes novada domē. Aicinām jaunlaulātos nenoslogot jaunās tilta margas ar atslēgu slēdzenēm, jo tās pastiprināti rūsē, bojājot margu aizsargpārklājumu un tilta konstrukcijas. Pašvaldība nākamā gada budžetā plāno paredzēt līdzekļus, lai Vecajā parkā  ierīkotu speciālu vietu, kur turpmāk jaunlaulātie varēs pieslēgt piekaramās atslēgu slēdzenes kā mīlestības apliecinājumu.

Sagatavoja:
Marita Mūze,
Sabiedrisko attiecību speciāliste