2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vecajā parkā izbūvētas stacionāras labierīcības

Jau rakstījām, ka 2019.gadā Smiltenes novads tika novērtēts kā ģimenei draudzīgākā pašvaldība Vidzemes reģionā, iegūstot naudas balvu 15 tūkstošus eiro kāda ģimenei draudzīga projekta īstenošanai. Par iegūto finansējumu pašvaldība ir uzstādījusi jaunas, publiski pieejamas labierīcības Vecā parka centrālajā daļā.

Smiltenes novada pašvaldība vairāku gadu garumā ir veikusi 19,5 hektāru plašā Vecā parka teritorijas rekonstrukciju. Parka teritorijā ir rekonstruēti celiņi,  izveidotas jaunas koka laipas, pastaigu takas, nobruģēti parka skvēri un centrālais laukums, ierīkotas piknika un atpūtas vietas, veikta Vidusezera hidrotehnisko būvju pārbūve un ezera tīrīšana, izbūvētas laivu piestātnes pie Vidusezera. Parka ūdenstilpēs darbojas strūklakas, izvietoti atpūtas soliņi, atkritumu urnas, gleznu rāmji, informācijas stendi, tāpat ir izbūvēts jauns apgaismojums, sadzīves kanalizācija, kā arī uzstatīta jauna stacionāra tualete.

Stacionārās tualetes uzstādīšanas izmaksas Smiltenes novada pašvaldība finansēja no Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas konkursā “Ģimenei draudzīga pašvaldība 2019” piešķirtās naudas balvas – 15 000 EUR.  

Vecais parks ir ģimenei draudzīga vieta, to iecienījuši gan vietējie iedzīvotāji, gan pilsētas viesi, ne tikai lēnām pastaigām un dabas baudīšanai, bet arī aktīvai atpūtai, nūjošanai, velobraukšanai un skrituļošanai. Labierīcību uzstādīšana parka teritorija bija nepieciešamība, jo tuvākās publiskās labierīcības parka apmeklētājiem ir tikai pilsētas centrā vai mobilā tualete pie Tepera ezera āra hokeja laukuma. Pateicoties īstenotam projektam, ir radīta iedzīvotajiem un ģimenēm ar bērniem piemērota atpūtas vide Vecajā parkā. Vecā parka labierīcības ir izbūvētas tā, lai ģimenēm ar bērniem, kā arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem būtu ērti tās lietot –  tualetes telpa ir plaša, tajā iespēja iebraukt iekšā ar ratiņkrēslu, kā arī bērnu ratiņiem, lai nebūtu jāsatraucas par to atstāšanu aiz ārdurvīm, ir uzstādīta mazuļa pārtinamā virsma.

Pašlaik plānots, ka tualete parkā būs atvērta līdz oktobra beigām visu diennakti. Uzkopšana atbilstoši grafikam tiek veikta 6 reizes diennaktī. Ziemas periodā tualete būs slēgta, jo ūdens tās darbībai tiek ņemts no ezera.

Aicinām iedzīvotājus saudzīgi izturēties pret jaunizveidoto infrastruktūru, to nelaužot, neaprakstot un nepiesārņojot ar atkritumiem. Atgādinām, ka parka teritorijā ir uzstādītas novērošanas kameras un par sabiedriskās kārtības noteikumu neievērošanu var iestāties Administratīvā atbildība.

Sagatavoja, 

Marita Mūze, Sabiedrisko attiecību speciāliste