2024. gada 25. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Veiksmes vēlējumi olimpiešiem

 

2021.gada 11.jūlijā Smiltenes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas izglītojamā Veronika Monika Stūriška izcīnīja Eiropas čempiones titulu BMX riteņbraukšanā U-16 grupā. Sarunā treneris Ģirts Kātiņš teica, ka jau braucot uz čempionātu viņi bija uzstādījuši sev visaugstākos mērķus un ir liels prieks, ka mērķi ir sasniegti un iegūts čempiones tituls. Šajā čempionātā startēja arī Vineta Pētersone, kurai izdevās tikt finālā un kopumā ieņemt 7.vietu, kas arī atzīstams rezultāts. Sporta skola lepojas ar izglītojamiem un viņu sasniegtajiem rezultātiem.

Gribas atzīmēt, ka treneris Ģirts Kātiņš kopā ar Vinetu Pētersoni 21.jūlijā dodas uz Olimpiskajām spēlēm Tokijā. Cerēsim un turēsim īkšķus, lai tur Vinetai būtu vēl augstāki sasniegumi, un varētu mūs visus iepriecināt. Vineta ir Smiltenes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas 2018.gada absolvente un šobrīd trenējas Valmieras augstas klases sportistu sagatavošanas centrā.

Viņas trenerim, Ģirtam Kātiņam, piemīt tādas īpašības kā spēja motivēt un saskatīt savos izglītojamos tos zelta graudus ar kuriem, soli pa solim, pacietīgi un neatlaidīgi darbojoties, tiek iets uz priekšu, lai sasniegtu visaugstākos mērķus un rezultātus. To arī viņiem novēlam!

Kopā ar Vinetu uz Olimpiskajām spēlēm brauks arī BMX riteņbraukšanas pārstāvis Helvijs Babris, kurš šobrīd trenējas Valmieras augstas klases sportistu sagatavošanas centrā. Helvijs arī ir Smiltenes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas pirmā līmeņa programmas 2015.gada absolvents.

Nevar nepieminēt Smiltenes sporta skolas bijušo audzēkni Līnu Mūzi, kura ņems dalību Tokijas Olimpiskajās spēlēs. Līnai tās būs jau trešās olimpiskās spēles, lai gan uz otrajām traumas dēļ tā arī nesanāca aizbraukt, bet kvalifikācijas norma tika izpildīta. Cerēsim, ka šajās spēlēs Līnai viss izdosies.

Paralimpiskajās spēlēs loka šaušanā kvalificējusies un augusta beigās startēs  smilteniete Ieva Melle. Pirms pieciem gadiem Melle Riodežaneiro paralimpiskajās spēlēs sasniedza ceturtdaļfinālu un izcīnīja astoto vietu. Novēlam augstus rezultātus šogad.

Mēs, smiltenieši un sporta skolas pārstāvji, esam gandarīti un varam lepoties, ka mūsu mazajā pilsētā izauguši un tagad pārstāvēs Latviju Tokijas olimpiskajās spēlēs augstas klases sportisti un treneri, kuri nesīs Smiltenes un Latvijas vārdu pasaulē.

Ivars Joksts

Smiltenes pilsētas BJSS

Foto Latvijas Olimpiskā komiteja

Smiltenes pilsētas BJSS arhīvs

Latvijas Paralimpiskā komiteja