2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Veiksmīgi norisinājās NVA un EURES tiešsaistes darba diena speciālistu piesaistei IT un finanšu jomai

Šī gada 28.oktobrī Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) un Eiropas nodarbinātības dienestu tīkls EURES Eiropas darba dienu platformā rīkoja tiešsaistes darba dienu „Darbs un karjera Latvijā” speciālistu piesaistei IT un finanšu jomai. Pasākuma skatījumu skaits tīmeklī pārsniedza 38 tūkstošus. Savus profilus Eiropas darba dienu platformā bija izveidojuši 815 darba meklētāji gan no Latvijas, gan no Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Portugāles, Spānijas, Vācijas un citām Eiropas valstīm. Tiešsaistes darba diena „Darbs un karjera Latvijā” bija lieliska iespēja piesaistīt Latvijas uzņēmumiem arī tos mūsu valsts piederīgos speciālistus, kuri šobrīd dzīvo un strādā ārvalstīs, bet vēlas atgriezties Latvijā.

 

Darba devēji tiešsaistes darba dienā IT un finanšu jomas speciālistiem piedāvāja 325 brīvas darba vietas, kurām pieteicās 344 pretendenti. Reģistrējušies darba meklētāji bija augstas kvalifikācijas speciālisti ar maģistra vai bakalaura grādu, viņiem bija vairāk nekā piecu gadu darba pieredze IT vai finanšu jomā. Darba iespējas piedāvāja tādi Latvijas uzņēmumi un iestādes kā “Accenture Latvia”, “airBaltic”, “Albert Cliff”, “Arvato Systems Latvia”, “Dizains un Druka”, “Health Institute”, “Mapon” “Printify”, “RT Kompānija”, “SEB Global Services”, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts nekustāmie īpašumi u.c. Darba intervijas notika tiešsaistē, izmantojot datoru vai mobilo ierīci ar interneta pieslēgumu un Skype aplikāciju.

 

Ikviens tiešsaistes darba dienas dalībnieks un skatītājs varēja saņemt arī nozaru ekspertu un valsts iestāžu speciālistu konsultācijas par darba un dzīves apstākļiem Latvijā, darba līguma veidiem, uzņēmējdarbības uzsākšanas iespējām, sociālajām garantijām un citiem jautājumiem. Konsultācijas sniedza NVA, EURES, “Latvija strādā”, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA), Valsts darba inspekcijas (VDI), Latgales plānošanas reģiona un citu organizāciju eksperti. Pasākuma laikā Eiropas darba dienu platformas apmeklētāji publiskajā čatā bija iesūtījuši 282 ziņas ar jautājumiem, uz kuriem atbildēja EURES konsultantu komanda.

 

Tiešsaistes darba diena „Darbs un karjera Latvijā” rīkota sadarbībā ar Latvijas Republikas Ārlietu ministriju, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru, Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministriju, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, Valsts darba inspekciju, sociālo kustību “Latvija strādā” un projektu “Your Move“.

 

Uzziņai:

  • Eiropas darba dienu platforma www.europeanjobdays.eu ir izveidota 2013.gadā, to koordinē Eiropas nodarbinātības dienestu tīkls EURES un Eiropas Komisija.
  • EURES ir Eiropas valstu nodarbinātības dienestu un partneru sadarbības tīkls, tā galvenais uzdevums – atbalsta sniegšana darba ņēmējiem un darba devējiem Eiropas darbaspēka mobilitātes jautājumos.
  • EURES tīklā visā Eiropā strādā EURES konsultanti, kas ir specializējušies praktiskos, juridiskos un administratīvos jautājumos saistībā ar Eiropas darba mobilitāti starpvalstu un pārrobežu līmenī.
  • Latvijā EURES tīklu pārstāv Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) un tās EURES konsultanti NVA filiālēs Cēsīs, Daugavpilī, Liepājā un Rīgā.

 

Ar EURES konsultantiem Latvijā var sazināties: