2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vēl nedēļu skolēni var iesniegt darbus konkursā “Dūmu detektors – manas dzīvības glābējs!”

Pēc nepilnām desmit nedēļām, sākot ar 2020.gada 1.janvāri, katrās mājās ir jābūt uzstādītam dūmu detektoram, kurš laicīgi brīdinās par mājoklī izveidojušos piedūmojumu un ļaus izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. Tādēļ Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) šoruden aicina 5.-12.klašu skolēnus iesūtīt savu redzējumu par dūmu detektoru nozīmību katrā mājoklī.

Radošās izpausmes video vai literāra darba (dzeja vai proza, piemēram, eseja, dziesma) formātā, atainojot to, kāpēc dūmu detektora ierīkošana mājoklī ir tik svarīga, konkursam iespējams iesūtīt līdz 31.oktobrim. VUGD aicina jauniešus būt aktīviem un piedalīties, jo varbūt tieši kāds no viņu padomiem pamudinās mājās uzstādīt dūmu detektoru un izglābt dzīvību!

Konkursa darbi jāiesniedz ar autora norādītu vārdu, uzvārdu, kontakttālruni, e-pasta adresi, radošā darba aprakstu. Darbus var nogādāt personīgi vai arī sūtīt pa pastu VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļai, Maskavas ielā 5, Rīgā, LV-1050, elektroniski veidotos konkursa darbus ar komentāriem aicinām iesūtīt uz e-pastu [email protected].

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 15.novembrī, publicējot tos VUGD mājaslapā www.vugd.gov.lv, kā arī nosūtot informatīvu e-pastu konkursa uzvarētājiem. Konkursā iesūtītie darbi var tikt izmantoti VUGD izglītojošās un  informatīvās kampaņās, kā arī publicēti VUGD oficiālo sociālo tīklu kontos.

Plašāk par konkursa nosacījumiem skatiet šeit:

www.vugd.gov.lv/lat/aktualitates/konkurss

Plašākai informācijai:

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa

Tel. 64233465, [email protected]