2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vēlas aizliegt ātro kredītu reklamēšanu medijos

Sabiedrības iniciatīvu platformā ManaBalss.lv parakstus sāk vākt iniciatīva“Ātro kredītu reklamēšanas aizliegums medijos un internetā.” Iniciatīvas autore Madara Valtere vēlas ierosināt, lai masu medijos, sociālajos medijos, internetā, kā arī radio tiktu aizliegtas ātro kredītu reklāmas

Madara Valtere uzskata, ka “katra šāda veida reklāma cilvēkus vilina aizņemties. Esot darbā 8 stundas, klausoties radio, es šāda veida reklāmas dzirdēju vismaz 16 reizes. Cilvēks, kurš ir viegli ietekmējams un kuram uz doto momentu ir vajadzīgi naudas līdzekļi, neapdomājot sekas, aizņemas naudu nebanku iestādēs, tādējādi, pastāvot riskam, iekulties lielos parādos.”

Iniciatīvas autore ir pārliecināta, ka “Latvijā ir ļoti daudz cilvēku, kuri dēļ šiem ātriem kredītiem iekuļas lielos parādos un vairums no tiem aizbēg uz ārzemēm, lai nopelnītu vairāk vai slēptos no parādu piedzinējiem. Reklāmas aizliegums masu medijos, sociālos tīklos, internetā un radio samazinātu to cilvēku skaitu, kuri aizņemtos naudas līdzekļus ar ”ātro kredītu” palīdzību.”

Vairāk ar pašu iniciatīvu var iepazīties Manabalss.lv portālā: https://manabalss.lv/i/1387