2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vides iniciatīvas „100 darbi Latvijai” skolu konkurss notiks arī šajā mācību gadā

Jaunā paaudze arī šajā mācību gadā tiek aicināta sapost Latviju nu jau pavisam drīz gaidāmajai simtgadei – paveikt darbus savas skolas teritorijas, pilsētas, pagasta, ciema izdaiļošanā un labiekārtošanā. Ir izsludināts konkurss 1.-12.klašu skolēniem vides iniciatīvā „100 darbi Latvijai”. Arī šoreiz oriģinālāko un vērienīgāko vides darbu autori galvenajā balvā saņems Tallink jūras ceļojumu uz Stokholmu visai klasei.

Konkursa pirmajā kārtā skolēni tiek aicināti savā tuvākajā apkaimē atklāt vietu vai objektu, ko būtu nepieciešams labiekārtot, atjaunot vai izdaiļot. Pēc izvēlētā objekta vai vietas apsekošanas,  skolēnu uzdevums ir izstrādāt praktisku un radošu piedāvājumu tā uzlabošanai un līdz 2018. gada 12.janvārim savu ideju iesūtīt konkursa organizatoriem uz e-pastu: [email protected].

Interesantāko pieteikumu autori saņems gardumu grozu no veikalu tīkla RIMI kopīgam klases pasākumam.  Savukārt konkursa otrajā daļā, līdz 2017. gada 2. maijam, savas idejas radoši jāīsteno dzīvē. Šajā posmā tiks vērtēts paveiktā darba rezultāts – izdoma, vērienīgums un darba procesa radošums. Galvenajā balvā mazākie (1.-4.klašu grupas laureāti) saņems aizraujošas ekskursijas Rīgā, bet (5.-9. un 10.-12.klašu grupu laureātiem) jūras ceļojums uz Stokholmu visai klasei kopā ar Tallink.

Konkursā aicinātas piedalīties SIA „ZAAO” darbības reģiona vispārējās izglītības iestādes. Konkursa nolikums ar plašāku informāciju pieejams iniciatīvas mājas lapas www.100darbilatvijai.lv  sadaļā „Konkurss skolēniem”.

„Pagājušā mācību gada konkurss patīkami pārsteidza – daudz radošu un vēl neredzētu ideju, kuru realizācijā iesaistījās ne tikai paši skolēni, bet arī skolēnu vecāki un  vecvecāki, kā arī skolu vadība un pašvaldības. Aicinām to turpināt arī šogad! Latvijas jubileja būs jau nākamgad,  ir īstais brīdis īstenot pat pārdrošākās ieceres,” mudina SIA „ZAAO” valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais.

Jau ziņots, ka atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums „ZAAO” 2016.gadā uzsāka vides iniciatīvu „100 darbi Latvijai”, kas iekļauta Latvijas simtgades svinību oficiālajā programmā, un aicina ikvienu ceļā uz mūsu valsts nozīmīgo jubileju paveikt kādu vērtīgu vides labiekārtošanas, izdaiļošanas vai izglītības darbu. Par labajiem vides darbiem var uzzināt, kā arī savu darbu pieteikt var mājas lapā www.100darbilatvijai.lv.

Papildu informācija:
Sandra Galgāne: 26477549,  [email protected]
www.100darbilatvijai.lv, https://www.facebook.com/100darbiLatvijai