2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidusskolēniem iespēja pieteikties apmaiņas mācību programmām ārvalstīs

Brazīlija, Francija, Japāna, ASV, Itālija – pasaules valstis, kurās vidusskolēniem ir iespēja mācīties bezpeļņas brīvprātīgo organizācijas „„AFS Latvija” Starpkultūru programmas” ietvaros. Šajās valstīs semestra programmu mācības sāksies jau 2018.gada janvārī un februārī, līdz ar to aktīvākā pieteikšanās norisinās tieši augustā un septembrī. Ikviens vidusskolēns ir aicināts nepalaist garām un izmantot „AFS Latvija” sniegto iespēju mācīties kādā no šīm pasaules valstīm.

 „AFS Latvija” mācību programmas paredzētas vidusskolēniem vecumā no 15 līdz 18 gadiem. Lai pieteiktos, kandidātiem jāaizpilda pieteikuma anketa www.afs.lv mājaslapā, norādot valsti, kurā vēlētos mācīties, vai arī jāsazinās ar „AFS Latvija” darbiniekiem. Pieteikties mācībām uz ASV un Itāliju iespējams līdz 25.augustam, uz Brazīliju un Franciju – līdz 8.septembrim, savukārt uz Japānu līdz 1.oktobrim. 

Būtiski, ka tie vidusskolēni, kuri labprāt mācību apmaiņas laiku pavadītu Japānā, var pieteikties arī daļējai stipendijai mācībām Japānā 2017./2018.mācību gadam. Jāuzsver gan, ka pieteikties Japānas stipendijai ir iespējams tikai līdz šī gada 15.augustam, aizpildot pieteikuma anketu mājas lapā www.afs.lv.

„AFS Latvija” Organizācijas atbalsta koordinatore Vineta Līduma uzsver, ka mācības ārzemēs vidusskolēniem ir īpaši nozīmīgas. „Starpkultūru apmaiņas programmas vidusskolēniem sniedz neatsveramu dzīves pieredzi. Skolēni iemācās jaunas valodas zināšanas, iepazīst citu tautu kultūras, iegūst draugus no visas pasaules. Tā ir pieredze, kas paliek atmiņā visas dzīves laikā,” pārliecināta V.Līduma.

Viņa arī uzsver, ka skolēni, kas devušies apmaiņas programmās, kļūst aktīvāki sabiedriskajā dzīvē, iesaistās brīvprātīgajā darbā. To pierāda organizācijas prakse, ka lielākā daļa skolēni, kas atgriezušies no mācībām ārzemēs, paliek organizācijā, lai iedvesmotu savus vienaudžus.

Starpkultūru apmaiņas programmās dalībnieku galvenais uzdevums un mērķis ir iemācīties adaptēties svešā vidē, iemācīties pieņemt citus cilvēkus. Lai kvalitatīvi adaptētos jaunajā vidē, skolēnam jāzina angļu valoda sarunvalodas līmenī, vēlams, lai skolēns būtu zinātkārs, pielāgoties un adaptēties spējīgs, pilns iniciatīvas.

Plašāka informācija par programmām, to izmaksām un termiņiem pieejama „AFS Latvija” mājas lapā.

„AFS” ir viena no lielākajām brīvprātīgo organizācijām, kuras darbību nodrošina tūkstošiem brīvprātīgo visā pasaulē. Tie ir cilvēki, kurus saista kopīgas vērtības un pārliecība, ka, personīgi iepazīstot citas kultūras, ir iespējams padarīt pasauli mierpilnāku.

Papildu informācija:
„AFS Latvija” Starpkultūru programmas
Tālrunis: 67280646
E-pasts: [email protected]