2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzeme – iespējams zemgalieša labākais tūrisma galamērķis Latvijā: aizvadītas uzņēmēju dienas Zemgalē

No 28. līdz 29. aprīlim Vidzemes uzņēmējdarbības centrs piedalījās “Uzņēmēju dienās Zemgalē 2017”, stāstot izstādes apmeklētājiem par Vidzemes puses tūrisma objektiem. Kopumā izstādi apmeklēja vairāk kā desmit tūkstoši apmeklētāju un arī Vidzemes stendā interesentu netrūka.

Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja Ina Miķelsone stāsta: “Braucām zemgaliešiem stāstīt par atpūtas iespējām Vidzemes pusē. Stendā bija pieejama gan tūrisma informācija, gan klātienē ļāvām izstādes apmeklētājiem sajust Vidzemes garšu. Pārstāvji no Līgatnes Padomju slepenā bunkura un Cēsu viduslaiku pils aktīvi iesaistīja apmeklētājus dažādās aktivitātēs. Liela interese bija par brīvdienu galamērķiem ģimenēm ar bērniem, kā arī skolēnu ekskursiju maršrutiem. Tāpat salīdzinoši lielu interesi izrādīja arī tūrisma grupu braucienu organizatori. Novērojām, ka daudz zemgaliešu vēlas apvienot braucienu pie radiem Vidzemē ar kādu interesantu tūrisma objekta apskati, īpaša interese tika izrādīta par Raunu, Alūksni un Ērgļiem. Kompliments Cēsīm un Valmierai – šīs pilsētas un tuvāko apkārtni Zemgales ļaudis jau labi pazīst. Interesanti, bet kāda stenda apmeklētāja atzinās, ka nekad vēl nav bijusi Vidzemē! Stāstījām, rādījām un aicinājām ciemos!

Pasākumu organizēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera, Zemgalē uzņēmēju dienas norisinājās jau ceturto reizi, kļūstot par jau gadskārtēju un ilgi gaidīti notikumu Jelgavā.

Jau 2. un 3. jūnijā līdzīgs pasākums notiks Kurzemē. Par Vidzemes tūrisma piedāvājumu stāstīsim arī Ventspilī “Uzņēmēju dienās Kurzemē 2017”. Visi laipni aicināti!

Sajūti, sadzirdi, izgaršo Vidzemi!

Foto: Zemgales Ziņas, Raitis Puriņš

Papildu informācija: Ina Miķelsone, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja, mob.t. 29289487, [email protected].