2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzeme kļūst tīrāka!

Tīras vides uzturēšanas un saudzēšanas pamatā ir iedzīvotāju ikdienas paradumi un to maiņa. SIA ZAAO (ZAAO) jau vairāk nekā 15 gadus ar dažādām aktivitātēm un kampaņām veicina sabiedrības izglītošanu. Vides izglītības aktivitātes vērstas uz sabiedrības izglītošanu, informēšanu un līdzdalību vides kvalitātes uzlabošanā savā dzīves vietā. Lai nodrošinātu mūsdienīgu, videi draudzīgu atkritumu apsaimniekošanu un piesārņojuma samazināšanu apkārtējā vidē, ZAAO speciālisti vienmēr gatavi atbildēt uz iedzīvotāju jautājumiem un labprāt piedalās pasākumos, dzīvokļu īpašnieku kopsapulcēs vai interešu pulciņos, lai stāstītu par pareizu atkritumu apsaimniekošanu.

Pēc pēdējo gadu Lielās talkas datiem Vidzemē vērojama ļoti pozitīva tendence – samazinās gan sakopjamo vietu skaits, gan talkas laikā savākto atkritumu apjoms. Kā liecina ZAAO apkopotie dati, šogad Ziemeļvidzemē Lielās talkas laikā savākti un izvesti 1258 m3 atkritumu, kas ir par 37,5% mazāk nekā pirms gada. Salīdzinot ar 2015.gadu, talkas atkritumu apjoms sarucis par 63%.

Aktīvā iesaistīšanās pareizā atkritumu apsaimniekošanā dod rezultātus – iedzīvotāji kļūst atbildīgāki un mazāk atkritumu nonāk dabā!

Lielās talkas laikā savākto atkritumu apjomi Ziemeļvidzemē

Informāciju sagatavoja:
Zane Legzdiņa
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste