2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemē turpinās tūrisma kampaņa #AtklājVidzemiDroši

Pirms nedaudz vairāk nekā mēneša Vidzemes plānošanas reģions (VPR) un tā uzņēmējdarbības centrs (VUC) aizsāka tūrisma kampaņu #AtklājVidzemiDroši. Tā guvusi arī plašu interesentu uzmanību. Kampaņa piedāvā idejas brīvdienām – īpaši sagatavotus ceļošanas maršrutus Vidzemē. Tajos iekļauti ne vien jau zināmi tūrisma galamērķi, bet arī tādi, kurp īpaši vērts doties, protams, ievērojot atbildīgu rīcību COVID-19 piesardzības pasākumu īstenošanā. Šī kampaņa sasaucas arī ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) rīkoto kampaņu “Atklāj Latviju no jauna”, kas rosina šovasar  neceļot tālu, bet skaisto un nezināmo ieraudzīt tepat blakus.

 

#AtklājVidzemiDroši kampaņas būtība (piedāvājot sagatavotus ceļošanas maršrutus) – ieteikt ceļotājiem atklāt Vidzemes mazāk zināmās dabas pērles: mežus ar interesantām pārgājienu takām, upes laivošanai, brīnišķīgas ainavas, kas paveras no skatu torņiem. Tā arī dod iespēju viesoties industriālā mantojuma objektos, nelielās kultūrvietās un iepazīt viesmīlīgus saimniekus krodziņos, lauku saimniecībās, viesu namos un mazajās pārtikas ražotnēs.

 

Katru nedēļu, ceturtdienā, tīmekļa vietnē www.vidzeme sadaļā #AtklājVidzemiDroši, kā arī VPR sociālo tīklu Facebook un Twitter kontos tiek publicēts jauns vienas vai divu dienu maršruts, ar kuru var iepazīties ikviens interesents. Tas piedāvā idejas nedēļas nogales atpūtai vai palīdzēs padarīt interesantāku atvaļinājumu, izzinot kādu no Vidzemes plānošanas reģionā esošajiem novadiem. Maršruti paredzēti nelielām draugu kompānijām un ģimenēm ar bērniem.

 

Šobrīd ceļotājiem pieejami seši upju maršruti laivu braucieniem pa tādām Vidzemes upēm kā Pededze, Abuls, Rūja (pieredzējušiem laivotājiem), kā arī Salaca, Gauja, Aiviekste, kas derēs ģimenēm pat ar mazākiem bērniem. Piedāvājums ir papildināts ar dažādiem maršrutiem tādu novadu kā Alūksnes, Burtnieku, Smiltenes, Valkas, Gulbenes un Vecpiebalgas atklāšanai. Šie maršruti ne vien aicina atpūsties dabā, ejot kājām, braucot ar riteni vai izmantojot kādu peldrīku, bet arī iepazīt kultūras mantojuma daudzveidību, piemēram, vizinoties ar Gulbenes – Alūksnes bānīti, aplūkojot firsta Līvena mantojumu Smiltenē, iegriežoties Valkas novadpētniecības muzejā, lai uzzinātu vairāk par Dziesmu svētku tēvu Jāni Cimzi, viesojoties vēsturiskajā Valmiermuižā Burtnieku novadā vai izpētot senu piļu un muižu kompleksus un senatnīgas zemnieku sētas daudzviet citur. Pēc garām pastaigām ir jāieturas, tālab maršrutos ceļotāji atradīs arī ieteikumus maltītes vai vietējo labumu baudīšanai degustācijās. Kampaņas īstenotāji mudina ceļotājus aktīvi atbalstīt vietējos tūrisma uzņēmumus, kuri ir gatavi droši un atbildīgi uzņemt ciemiņus savā tirgotavā, krodziņā vai saimniecībā.

 

Plānots, ka kampaņa turpināsies ne tikai vasarā, bet arī rudenī, lai varētu pastāstīt par ievērības cienīgām, bet ne visiem zināmām apskates vietām visos Vidzemes plānošanas reģiona novados. Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperti ir iecerējuši veidot arī tematiskus tūrisma maršrutus, piemēram, atklājot Hanzas laika vēsturi un mantojumu, kā arī pārrobežu maršrutus, kas iepazīstinās ar kopīgo un radniecīgo Vidzemē un Dienvidigaunijā. Ar īpašām #AtklājVidzemiDroši aktivitātēm tiks aicināti ciemos mūsu ziemeļu kaimiņi, proti, igauņi.

 

Kampaņas organizētāji aicina ikvienu ceļotāju un Vidzemes “jaunatklājēju” dalīties ar savām Vidzemes piedzīvojumu fotogrāfijām sociālajos tīklos, pievienojot tēmturi #AtklājVidzemiDroši.

 

Papildu informācija: Laima Engere – Levina, Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja, [email protected], Lienīte Priedāja – Klepere, Vidzemes plānošanas reģiona tūrisma eksperte, [email protected].

 

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā