2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemes Augstskola piedāvā jaunas studiju programmas sabiedriski nozīmīgās jomās – stratēģiskajā komunikācijā, medijpratībā un kiberdrošībā

Reaģējot uz augošajiem ģeopolitiskajiem izaicinājumiem, kā arī sabiedrību transformējošajiem procesiem, tostarp kontekstā ar digitālo tehnoloģiju lomas pieaugumu, Vidzemes Augstskolā 2018. gada septembrī interesenti studijas uzsāks jaunajās maģistra līmeņa studiju programmās “Stratēģiskā komunikācija un pārvaldība”, “Mediju un informācijas pratība” un “Kiberdrošības inženierija”.

“Uzsākām šo studiju programmu veidošanu, jo pētniecības līmenī konstatējām daudzus pieaugošus riskus saistībā ar sabiedrības drošību un drošumu, kā arī to, ka mums ir lielas problēmas ar stratēģisko komunikāciju. Pietrūkst augsta līmeņa speciālistu, kas spēj skaidri redzēt tā saukto “lielo bildi” un pieņemt attiecīgus lēmumus, kas ir saistīti gan ar vērtību, interešu un prioritāšu definēšanu, gan arī to skaidrošanu sabiedrībai,” studiju programmu izveidi pamato Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš.

Līdzīgi kā citās maģistra līmeņa studiju programmās ViA, arī šajās programmās studiju process tiks organizēts tā, lai to var apvienot ar darbu, un studijām ir pieejamas arī valsts finansētas budžeta vietas.

“Sabiedrības drošība ir pašas sabiedrības rokās, un nekādi specdienesti nespēs drošu padarīt sabiedrību, kas pati nav droša par savu nākotni. Arī ar informāciju un tehnoloģijām jāmāk rīkoties, citādi no ērti lietojamas priekšrocības šīs lietas ātri var kļūt par apdraudējumu”, tā Gatis Krūmiņš.

Pieteikšanās pamatstudiju programmās notiek klātienē Valmierā, Cēsu ielā 4, darba dienās no plkst. 10:00 līdz plkst. 13:00, C205 kabinetā, savukārt pieteikšanās maģistrantūrā norisinās tikai elektroniski vietnē:  magistri.va.lv/ līdz 3. augustam.

Vairāk par studijām Vidzemes Augstskolā iespējams uzzināt mājaslapā: www.va.lv/,  kā arī zvanot Mob.: 26182255 un rakstot E-pasts: [email protected]

Informāciju sagatavoja:
Vera Grāvīte
Vidzemes Augstskolas
Sabiedrisko attiecību speciāliste