2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemes Augstskolas darbinieku atbalsts studentu nodarbinātībai ir attaisnojies

Šā gada maijā Vidzemes Augstskolas (ViA) vadība (rektors, prorektori un dekāni) pieņēma lēmumu samazināt savu atalgojumu par 10 procentiem, lai veicinātu studentu nodarbinātību Covid-19 radītās krīzes apstākļos un iesaistītu jauniešus augstskolas mērķu sasniegšanā. Minētie līdzekļi tika novirzīti studentu grantu programmai.

Konkursa rezultātā finansējumu ieguva divas studentu komandas, kuras izveidoja videomateriālus par studiju iespējām Vidzemes Augstskolā, kā arī atspoguļoja pilsētas vidi un atpūtas iespējas Valmierā.

Pirmā studentu grupa: Petra Razgale, Uldis Vāvere, Linda Broka un Matīss Kučinskis izveidoja video ar nosaukumu “Vidzemes Augstskolā! Pieteikšanās studijām notiek jau tagad!”

Video: https://www.youtube.com/watch?v=C3hCGjuS-Uc

Savukārt otrā studentu grupa: Niks Samauskis, Marta Deņīsova, Beāte Velpe, Artūrs Žēbins

Izveidoja video ar nosaukumu “Studijas Vidzemes Augstskolā? Jā! Piesakies jau tagad!”

Video: https://www.youtube.com/watch?v=9L3A8UprJQ4&t=33s

 

ViA Studentu apvienības Valdes prezidente Paula Rasa Pudāne bilst, ka “liela daļa studentu mūsdienās strādā, taču ne nozarē, kurā viņi šobrīd iegūst izglītību. Viņi strādā, lai studētu, nevis studē, lai strādātu. Krīze viņiem ir radījusi neapskaužamu situāciju. Tāpēc esam gandarīti par šo iespēju vismaz daļai studentu, pateicoties šai iniciatīvai, rast kādu alternatīvu iztikas līdzekļu un pieredzes iegūšanai.”

Vidzemes Augstskola piedāvā 17 programmas Biznesa vadības, Informācijas tehnoloģijas, Mehatronikas, Būvniecības, Komunikācijas, mediju un pārvaldības vai Tūrisma un atpūtas studiju virzienos.

Ar studiju piedāvājumu vari iepazīties  ŠEIT

Materiāls tapis projekta “Eiropas nākamās paaudzes mazās pilsētas” ietvaros. Šī ziņa atspoguļo vienīgi autora viedokli, un iniciatīvas “Pilsētu inovatīvās darbības” iestādes neatbild par šīs informācijas potenciālajiem izmantošanas veidiem.”

 

 

Informāciju sagatavoja:

Vidzemes Augstskolas

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Monika Sproģe