2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemes inovāciju nedēļa 2020: 26 pasākumi inovatīvai domai un rīcībai

Vidzemes Inovāciju nedēļas ietvaros no 24. februāra līdz 28. februārim visā Vidzemē interesenti aicināti apmeklēt 26 dažāda rakstura pasākumus. Pievienojoties Vidzemes plānošanas reģiona ierosinājumam iedzīvināt inovācijas vidzemnieku ikdienā, pasākumus pieteikušas gan pašvaldības, gan dažādas organizācijas, iestādes un vietējās kopienas no visas Vidzemes. Apmeklētāji pasākumos gaidīti Alūksnē, Cēsīs, Gulbenē, Valmierā, Smiltenē, Beverīnas novadā, Burtnieku novadā, Pārgaujas novadā, arī Limbažos.

Tematiski aplūkotas dažādu nozaru aktualitātes, taču tās visas caurvij spēcīga vēlme mainīt domāšanas veidu – kļūt inovatīviem gan valsts pārvaldē, gan attīstot savu uzņēmējdarbību.

Kustība valsts#196 Vidzemes inovāciju nedēļas ietvaros Cēsīs aicinās izzināt mākslīgā intelekta aizkulises – kas tas ir, kur to izmanto un kas notiek mākslīgā intelekta aizkulisēs Latvijā. Tikmēr Alūksnē kustības pārstāvji piedāvās aplūkot pēdējā laikā vienu no aktuālākajām tēmām – dati un datu analītika. Semināra dalībniekiem tiks skaidrots, kāda ir datu nozīme uzņēmējdarbībā, ar ko sākt, kā ikdienā sekot līdzi sava uzņēmuma datiem.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera sadarbībā ar dizaina uzņēmumu Design Elevator organizēs praktisku darbnīcu uzņēmējiem par dizaina domāšanu – kas tas ir un kā to pielietot uzņēmējdarbībā. Darbnīcas laikā būs iespēja uzzināt, kā dizaina domāšana veicina inovācijas, procesu efektivitāti un padziļinātu izpratni par lietotāju vajadzībām.

Cēsīs neformālā gaisotnē pulcēsies IT jomas profesionāļi un interesenti, lai pārrunātu IT jomas aktualitātes un iegūtu jaunus kontaktus un iedvesmu.

Vidzemes Augstskola rosinās pievērst uzmanību digitalizācijai – tās iespējām un izaicinājumiem, organizējot diskusiju par digitalizāciju izglītībā, kuras laikā būs gan uzņēmēju pieredzes stāsti, gan inovāciju “tirdziņš”, kurā praktiski varēs iepazīt virtuālās un papildinātās realitātes pielietojumu dažādās sfērās.

Rīgas Tehniskās universitātes Cēsu filiāle aicinās iepazīties ar 3D printēšanu – kādās nozarēs to izmanto, ko sola nākotne un ko uzņēmēji paši var paveikt dizaina laboratorijā “the LAB Cēsis”.

Burtnieku novada Matīšos topošajiem un jau pieredzējušiem uzņēmējiem būs iespēja iegūt vērtīgu informāciju par Latvijas investīciju un attīstības aģentūras pieejamo atbalstu tehnoloģiju izstrādē un eksportā, kā arī rast atbildi uz jautājumu: “Kā izveidot spēcīgu un veiksmīgu personīgo zīmolu?”

Šogad pasākumi notiks arī ārpus Vidzemes plānošanas reģiona robežām. Limbažos notiks seminārs par inovatīvām metodēm koksnes apstrādē, lai paaugstinātu kokmateriālu ilgmūžību, kā arī seminārs par inovatīvām metodēm ēku un būvju siltināšanā.

Detalizēta informācija par pasākumiem meklējama mājaslapas http://innovation.vidzeme.lv sadaļā PASĀKUMI.

Jāatzīmē, ka jau šobrīd Vidzemes Inovāciju nedēļas pasākumu klāsts ir plašs, taču joprojām ikviens interesents aicināts pievienoties, piesakot savu pasākumu.

***

Inovācija sākas ar domāšanas maiņu. Vidzeme mainās.

Vidzemes plānošanas reģions jau otro gadu organizē Vidzemes inovāciju nedēļu, aicinot iedzīvināt inovācijas ikdienā un mainīt joprojām pastāvošu priekšstatu, ka inovācijas ir saistītas vienīgi ar tehnoloģijām vai programmēšanu.

Vidzemes Inovāciju nedēļa ir pasākumu kopums, kas tiek īstenots visā reģiona teritorijā. Piecu dienu laikā Vidzemē notiek virkne pasākumu, rosinot esošos un topošos darbiniekus, uzņēmējus, vadītājus saskatīt inovāciju potenciālu savā ikdienā.

Reizēm vajag iedrošināt, reizēm – satikt pareizos cilvēkus, reizēm – gūt apstiprinājumu, ka ir laiks rīkoties!

Informāciju sagatavoja:

Anita Āboliņa,

Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedrisko attiecību vadītāja