2024. gada 18. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemes inovāciju nedēļa 2020: no 24. līdz 28. februārim

No 24. februāra līdz 28. februārim Vidzemē jau otro gadu norisināsies Vidzemes Inovāciju nedēļa. Tās ietvaros visā Vidzemē notiks pasākumi, lai iepazīstinātu vidzemniekus ar inovācijas potenciālu un resursu ilgtspējīgu izmantošanu. Pasākumi, kuros stiprināt savu inovāciju garu, ir dažāda formāta un adresēti plašai auditorijai.

Aicinām iepazīties ar visiem pasākumiem Vidzemes Inovāciju nedēļas 2020 mājaslapā innovation.vidzeme.lv, kurā pieejami detalizēti pasākumu apraksti un iespējams reģistrēties to apmeklējumam. Ieteicams mājaslapu apmeklēt regulāri, jo informācija arvien tiek vēl papildināta.

Šobrīd jau zināms, ka Vidzemes Inovāciju nedēļas 2020 laikā uzņēmējiem tiks organizēti pieredzes apmaiņas braucieni uz zinātniskajiem un pētniecības institūtiem Rīgā, kā arī durvis vērs reģiona izglītības iestāžu pētnieciskās laboratorijas, lai izstāstītu par iespējām, kuras var izmantot esošie un topošie uzņēmēji savu produktu un pakalpojumu attīstībai un uzlabošanai.

Valmierā sagaidāmi divi atklāšanas pasākumi vietās, kas būtiski papildinās Vidzemes reģiona biznesa vides piedāvātās attīstības iespējas – tiks atklāta Koprades darbnīca jeb makerspace, kā arī durvis vērs multifunkcionāla metālapstrādes laboratorija.

Tāpat Inovāciju nedēļas ietvaros vairākās pašvaldībās starts tiks dots grantu konkursiem finansējuma saņemšanai uzņēmējdarbības ideju īstenošanai.

Cēsīs IT profesionāļi un entuziasti tiksies radošā vidē, lai pārrunātu aktualitātes, iegūtu iedvesmu un jaunus kontaktus, bet visu nedēļu pilsētā būs aplūkojama iedvesmojoša izstāde – bioekonomikas pop-up stends, ko organizē Latvijas Valsts mežzinātnes institūts Silava.

Pasākumu klāstā arī konferences, semināri, lekcijas, darbnīcas.

Jāatzīmē, ka Inovāciju nedēļas 2020 ietvaros tiks organizētas divas konferences.

25. februārī Valmierā uz konferenci “Inovatīvi sociālie pakalpojumi” aicināti tie interesenti, kuri vēlētos diskutēt par sociālajiem pakalpojumiem to tapšanas posmā – kā tie veidojas, kas tos iniciē, kāpēc daži pakalpojumi ir ilgmūžīgi, kamēr citi “mirst” un vai esam gatavi vairāk izmantot tehnoloģijas, lai tos attīstītu?

Savukārt 27. februārī Cēsīs norisināsies inovāciju konference “ Atbildīga inovācija”, kurā tuvāk tiks aplūkotas trīs centrālās tēmas, aicinot izzināt  un diskutēt par bioekonomikas inovācijām pārtikas ražošanā un gastronomijā, aprites ekonomiku, dizaina principiem un inovatīviem pakalpojumiem publiskajā pārvaldē.

Ņemot vērā, ka pagājušā gadā veiksmīgi tika realizēts Latvijā vēl neierasts biznesa konsultāciju formāts jeb t.s. speed-consulting, kad uz vietas, iepriekš pierakstoties, iespējams saņemt 20 minūšu garu profesionālu eksperta konsultāciju, arī šogad esošie un topošie uzņēmēji tiks aicināti uzdot jautājumus un saņemt atbildes sava biznesa attīstībai.

Atgādinot, cik būtiski ir attīstīt uzņēmējdarbību, nekaitējot dabai un līdzcilvēkiem, un ka tam blakusstāvoša ir inovācija, šogad sevišķa uzmanība pievērsta arī Apvienotās Nāciju organizācijas (ANO) 17 ilgtspējīgas attīstības mērķiem. Īpaši izcelti trīs būtiskākie, kurus aktualizē Vidzemes Inovāciju nedēļas 2020 organizatori: Mērķis #8 runā par inovāciju nozīmi ekonomiskās izaugsmes veicināšanai, Mērķis #9 norāda uz sadarbību, t.sk. daloties ar infrastruktūru pāri robežām un Mērķis #12 aicina apdomīgi izmantot mums pieejamos resursus.

Vidzemes Inovāciju nedēļu 2020 organizē Vidzemes plānošanas reģions un Vidzemes Uzņēmējdarbības cents sadarbībā ar Vidzemes pašvaldībām, kā arī virkni pašmāju un ārvalstu organizāciju un uzņēmumu.

 

Jautājumiem:

Laila Gercāne, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības un projektu nodaļas vadītāja, [email protected], +371 29120536 (koncepts)

Laima Engere, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītāja, [email protected], +371 28376912  (pasākumi)

 

Informāciju sagatavojusi:

Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, [email protected], +371 29454752 (komunikācija)