2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemes NVO – iespēja gūt atbalstu līdz 105 tūkstošiem AIF konkursos

Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) programma, ko Vidzemē koordinē Valmieras novada fonds, aicina nevalstiskās organizācijas (NVO) iesniegt savas idejas septiņos AIF projektu konkursos. Projektus konkursos varēs iesniegt līdz pat 2022. gada beigām. Aicinām Vidzemes NVO ielūkoties konkursos un saprast, kurš no tiem ir vispiemērotākais un atbilstošākais organizācijas attīstības virzienam un ideju īstenošanai!

 

Jau ziņots, ka izsludināts pirmais Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) projektu Stratēģiskais konkurss vairākgadu plānotiem projektiem, kuru mērķis ir panākt ilgtermiņa pozitīvas izmaiņas, stiprinot demokrātiju vai cilvēktiesības Latvijā. Pieejamais finansējums: 40 līdz 105 tūkstoši viena projekta atbalstam. Projektus var iesniegt līdz š.g. 29. jūlijam. Savukārt ātru, steidzamu un aktuālu interešu pārstāvības iniciatīvu un pilsonisko aktivitāšu īstenošanai ir atvērts Rīcības projektu konkurss, kurus varēs iesniegt līdz pat 2023. gada 28. februārim. Pieejamais finansējums rīcības konkursiem: viens līdz 10 tūkstoši vienam projektam.

 

Tāpat jūlijā tiks izsludināta pieteikšanās arī Kapacitātes projektu konkursam, kura mērķis ir uzlabot pilsoniskās sabiedrības ilgtspēju un kapacitāti Latvijā, lai spēcinātu organizācijas un to cilvēkus. Vēl vasarā tiks izsludināts Kampaņas konkurss, lai izvēlētu vienu NVO, kas palielinās sabiedrības izpratni par demokrātiju, to veidojošajiem procesiem un iedzīvotāju lomu tajos.

 

Aicinām ieskatīties arī AIF YouTube kanālā https://ej.uz/AIFprog, kur pieejami tiešsaistes semināru ieraksti par Stratēģisko un Rīcības konkursu nosacījumiem, finansēm un citām AIF aktualitātēm, kā arī sekot līdzi FB lapā www.facebook.com/AktivoIedzivotajuFonds. Plašāka informācija par šiem un pārējiem konkursiem atrodama AIF mājaslapā https://www.activecitizensfund.lv/lv/ un Valmieras novada fonda mājaslapā http://www.vnf.lv/lv.

 

Tāpat ir pieejamas bezmaksas konsultācijas pie AIF reģionālajiem koordinatoriem – konsultantiem. Vidzemē informācijas punkts atrodas Valmierā, Garā ielā 10, konsultante – Gundega Siliņa. Konsultācijām vēlams pieteikties iepriekš. Kontakti: [email protected]; 20258200.

 

Papildu informācija:

Gundega Siliņa, Valmieras novada fonda projektu vadītāja

Aktīvo iedzīvotāju fonda Vidzemes reģiona konsultante