2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemes plānošanas reģions organizē apmācības par saskarsmi ar bērniem, kuriem ir funkcionāli traucējumi

Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Labklājības ministriju Eiropas Sociālā fonda projekta “Vidzeme iekļauj” ietvaros 2021. gada 19. februārī organizē apmācības vispārējo pakalpojumu sniedzējiem par deinstitucionalizācijas procesa nepieciešamību, norises gaitu un vispārējo pakalpojumu sniedzēju lomu deinstitucionalizācijas procesā attiecībā uz bērniem ar funkcionāliem traucējumiem.

Projekta “Vidzeme iekļauj” vadītāja Ina Miķelsone uzsver: “Šobrīd, kad lielākā daļa sabiedrības, piespiedu kārtā esam apguvuši pašizolācijas un “paliec mājās” noteikumus, varam mazliet labāk saprast tos cilvēkus, kuriem tā ir ikdiena viņu vai viņu tuvinieku veselības stāvokļa dēļ. Lai nodrošinātu deinstitucionalizācijas procesa veiksmīgu norisi Latvijā, būtiski ir sniegt zināšanas, atbalstu un veicināt izpratni par procesa būtību darbiniekiem, kuri ikdienā nodrošina dažādus izglītības, sabiedriskā transporta, izklaides, kultūras un citus iedzīvotājiem nepieciešamus pakalpojumus.”

 Apmācības notiks tiešsaistē un tās vadīs Mg.psych., mg.sc.sal., sertificēta psiholoģe, mākslas terapeite, supervizore Ilze Dreifelde. Mācību laikā dalībnieki  ne tikai gūs ieskatu par deinstitucionalizācijas procesa būtību, bet arī uzzinās par starpinstitūciju sadarbības nozīmi un iespējām, biežāk sastopamajām problēmsituācijām un ieteicamajiem risinājumiem, kā arī saņems ieteikumus saskarsmei ar bērniem ar funkcionāliem traucējumiem un viņu ģimenēm.

 

Informāciju sagatavoja: Naula Dannenberga, projekta “Vidzeme iekļauj” sabiedrisko attiecību speciāliste