2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemes slimnīcā noteikta gripas karantīna

Ņemot vērā strauji pieaugošo saslimstību ar gripu un akūtām augšējo elpceļu infekcijām, Vidzemes slimnīcā ar trešdienu, 16. janvāri, tiek noteikta karantīna.

Tās laikā, lai ierobežotu vīrusu infekciju izplatību, tiek ierobežoti arī pacientu apmeklējumi.
“Pacientiem, kuri ārstējas stacionārā”, skaidro dr. Inga Zariņa, Vidzemes slimnīcas  Kvalitātes vadības nodaļas vadītāja, “jau tāpat ir pazemināta imunitāte. Bet apmeklētāja, pašam to nezinot un negribot, atnestais gripas vīruss var tikai pasliktināt stacionētā pacienta veselības stāvokli. Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka gripas komplikāciju dēļ daudziem pacientiem ārstēšanās stacionārā tika paildzināta. Saudzēsim savus tuviniekus!”

Izņēmuma gadījumos pacientu atļauts apmeklēt ar ārstējošā ārsta atļauju, ievērojot šādus nosacījumus:

  • apmeklētāji nedrīkst ienākt nodaļā virsdrēbēs;
  • obligāti jālieto apavu pārsegi jeb bahilas (nopērkamas bahilu automātos 1. stāvā poliklīnikas reģistratūrā un pie ieejas kafejnīcā);
  • obligāti jā lieto sejas maska (tiks  izsniegta nodaļā);
  • pirms un pēc apmeklējuma jādezinficē rokas (dezinfekcijas līdzekļi atrodas 1. stāvā poliklīnikas reģistratūrā un nodaļās);
  • nodaļās neielaiž apmeklētājus, kuriem ir jebkādas akūtas vīrusa infekcijas simptomi: klepus, šķaudīšana, iesnas, paaugstināta ķermeņa temperatūra.

Tāpat cilvēki tiek mudināti būt atbildīgiem un sazināties ar savu ģimenes ārstu, ja sajūtami akūto elpceļu saslimšanas simptomi – sāpes muskuļos, “kaulu laušana”, drudzis, sāpes acu ābolos, galvas sāpes un kakla sāpes, sauss klepus.

Benita Brila,
Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste