2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemnieku Dārza svētkos godinās 26 uzņēmējus – iedvesmas stāstus palikšanai uz dzīvi reģionos

Piektdien, 17.augustā Lubānas novada “Ezerniekos” pulcēsies 26 enerģiski un darbīgi uzņēmēji, kurus godināšanai izvirzījušas Vidzemes reģiona pašvaldības.

Vidzemnieku Dārza svētki allaž bijuši gaidīts pasākums, jo tajā ik gadu atzinību par savu darbu saņem gan drosmīgi un idejām bagāti jaunie, gan arī jau sevi pierādījuši un stabilitāti ieguvuši uzņēmēji. Taču, kā atzīst iepriekšējo gadu stāstu varoņi, atrasties starp “savējiem”, kurus vieno neatlaidība, darba mīlestība un spēja uzdrīkstēties, iedvesmo un spēcina ne tikai tos, kas atrodas sveicēju pulkā, bet arī pašus uzņēmējus rosina turpināt iesākto, vienam no otra mācoties.

Savukārt Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Hardijs Vents brošūras “Vidzemes stāsti 2018” priekšvārdā saka: “Ik gadu Vidzemei ir jauni stāsti, un tie nebūt nav par neticamu veiksmi un sagadīšanos. Tie ir par gudru saimniekošanu savā zemē, kuras pamatā nav vien peļņas gūšana, bet uzņēmuma attīstība un nākotnes plāni tiek kaldināti pārdomāti un saskaņā ar apkārt notiekošo. Šobrīd uzņēmējdarbības vide pierāda, ka sekmējas tiem, kas domā ne tikai par sevi vien. Gandrīz nekad biznesā cilvēks nav viens, tāpēc ir svarīgi cienīt savus darbiniekus un sadarbības partnerus, ar kuriem ik dienas kopā tiek strādāts plecu pie pleca. Ir bezatbildīgi darboties, nedomājot par apkārtējo vidi un dabu, nav prātīgi koncentrēties uz kvantitāti, aizmirstot kvalitāti.”

Vidzeme ir resursiem un čakliem cilvēkiem bagāta. To apliecina arī šī gada 26 stāstu varoņi, kuri metušies izaicinājumos, strādājuši pie sarežģītiem un laikietilpīgiem projektiem, izmēģinājuši ko jaunu un atšķirīgu. Šogad sveiksim: z/s “Sprogas” (Alūksnes novads), SIA “Gusts Apinis” (Amatas novads), Dinu Semjonovu (Apes novads), Ingu Loginu (Beverīnas novads), SIA “Valdeko” (Burtnieku novads), z/s “Kliģeni” (Cēsu novads), z/s “Jaunspieķi”(Cesvaines novads), SIA “K Laboratorija” (Ērgļu novads), SIA “Latvijas pusdārgakmeņi” (Gulbenes novads), Veltu Pētersoni (Jaunpiebalgas novads), z/s “Kaņepītes”(Kocēnu novads), Līgatnes dabas takas (Līgatnes novads), Daci Rudzīti (Lubānas novads), SIA Rezidence (Madonas novads), SIA Margold (Mazsalacas novads), z/s Tiltgaļi (Naukšēnu novads), SIA “Diļļu sēta” (Pārgaujas novads), z/s “Sillakas” (Priekuļu novads), z/s “Jaun-Ieviņas” (Raunas novads), SIA “Zaļās pēdas” (Rūjienas novads), SIA “Smiltenes koks” (Smiltenes novads), z/s “Lejas Ruķi” (Strenču novads), SIA “Mūrbūdu sidra darītava” (Valkas novads), SIA “Padtex Insulation” (Valmiera), SIA “Meļņi-3” (Varakļānu novads), SIA “RKB Brīvības” (Vecpiebalgas novads).

Pasākuma dienā pirmizrādi piedzīvos 26 video sižeti, kas veidoti par katru šī gada Vidzemes stāstu, kā arī pie lasītājiem dosies brošūra “Vidzemes stāsti 2018”, kurā apkopoti stāsti par neatlaidību, spītību, gudrību un risku. Pēc pasākuma sagatavotie informatīvie materiāli būs pieejami ikvienam interesentam gan Vidzemes plānošanas reģiona mājaslapā www.vidzeme.lv un Vidzemes Uzņēmējdarbības centra mājaslapā, gan arī vietnē www.facebook.com.

Vidzemes veiksmes stāstu tradīcijas aizsākumi meklējami 2012.gadā. Apzinoties, ka visā pasaulē un arī Vidzemē vērojama tendence iedzīvotājiem aizplūst uz lielpilsētām, citiem novadiem un valstīm, atstājot lauku teritorijas mazāk apdzīvotas, VPR nolēma apzināt tos, kuri ar savu entuziasmu palīdz un iedvesmo vietējos iedzīvotājus.

Vidzemnieku Dārza svētkus organizē Vidzemes Uzņēmējdarbības centrs.

Plašāka informācija: Māris Ozols, Vidzemes Uzņēmējdarbības centra vadītājs, [email protected].

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, Sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, [email protected].