2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Vidzemnieku dārza svētkos godināti 26 veiksmes stāsti

Vasaras izskaņā jau astoto gadu īpašā dārza svētku pasākumā Vidzemes plānošanas reģions sumināja apņēmīgus un veiksmīgus vidzemniekus, kurus par saviem profesionālajiem nopelniem, drosmi, spītību un neatlaidību darboties reģionā izvirzījušas vietējās pašvaldības.

Priekuļu novada Liepas muižā pulcējās teju 150 cilvēku – iepriekšējo un šī gada nominācijām izvirzītie, pašvaldību pārstāvji un žurnālisti. Pasākuma laikā ikviens tā dalībnieks varēja vaigā skatīt īpašo stāstu varoņus – uzņēmējus, zemnieku saimniecību īpašniekus un individuālos komersantus. Tāpat no īpašo stāstu panākumiem gūt iedvesmu darboties reģionā, noskatoties Vidzemes plānošanas reģiona īpaši dārza svētku pasākumam sagatavotus video par katru no nominantiem un viņu darbību.

Veiksmes stāsti tika godināti, balstoties uz vairākām tematiskajām kategorijām – inovatīvs uzņēmējs, tūrisma uzņēmējs, atbildīgs uzņēmējs, saimniecība, debija, eksportspēja, mājražotājs/amatnieks, entuziasts. Šogad suminājām – SIA “STICK WITH US” (Alūksnes novads), SIA “DZIRNAVU TAKA” (Amatas novads), Z/S “STRADIŅI” (Apes novads), “LĪGA NATURE SPA” (Beverīnas novads), Z/S “BĒRZIŅAS” (Burtnieku novads), SIA “MEBEX UD” (Cēsu novads), SIA “OZOLS LG” (Cesvaines novads), SIA “MAILĪŠU FABRIKA” (Ērgļu novads), SIA “RAINIS” (Gulbenes novads), “PIGORU DARBNĪCA” (Jaunpiebalgas novads), VAIDAVA CERAMICS (Kocēnu  novads), “LĪGATNES VĪNA DARĪTAVA” (Līgatnes novads), NODIBINĀJUMS “BROŅISLAVAS MARTUŽEVAS FONDS RAKSTĪTĀJA” (Lubānas novads), SIA “BURKĀNCIEMS” (Madonas novads), SIA “SOLVIS” (Mazsalacas novads), SIA “JAUNLAMBIKAS” (Naukšēnu novads), SIA “REAL BREAD” (Pārgaujas novads), “MĀJA KOKOS” (Priekuļu novads), “RAUNAS MĀJAS VISTU OLAS” (Raunas novads), SIA “RŪJIENAS SALDĒJUMS” (Rūjienas novads), Z/S “VECCEPĻI” (Smiltenes novads), “SMUKCEPURES” (Strenču novads), Z/S “KURĢI” (Valkas novads), SIA “DIZOZOLS” (Valmiera), Z/S “TREŠDAĻNIEKI” (Varakļānu novads), Z/S “NIEDRĪTES” (Vecpiebalgas novads).

Vairāk par uzņēmumiem lasiet Vidzemes plānošanas reģiona sagatavotajā Vidzemes stāstu 2019 brošūrā, kā arī skatieties katra uzņēmuma unikālo pieredzi video >> šeit.

Smiltenes novada Z/S “Veccepļi” pieredzes video:

Vidzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja Guna Kalniņa-Priede uzsver, ka Vidzemes uzņēmēju spēks ir viņu dažādībā: “Šogad Vidzemes stāstos pārstāvētās nozares ir ļoti dažādas, sākot ar inovatīvu mūzikas instrumentu izgatavošanu, izstrādājumiem, kas ražoti ar modernizētām tradicionālajām stellēm, mājām kokos un vēl, un vēl. Ar šo pasākumu vēlreiz guvām apstiprinājumu paši un parādījām citiem, ka mēs varam būt radoši, piemēroties ikdienas izaicinājumiem un visu, kas mums nepieciešams, varam radīt tepat reģionā. Daba mūs vieno un tas ir arī mūsu spēks!

Vidzemes uzņēmējdarbības centra vadītāja Laima Engere skaidro: “Mēs ar šo pasākumu darām zināmus entuziastus, kuri veicina uzņēmējdarbības attīstību novadā. Mērķis visa starpā ir arī iedvesmot tos, kuri vēl gatavojas spert soli un mesties nezināmajā. Mūsu piešķirtās nominācijas nav noteicošās, bet tas ir veids kā izsijāt īpašo un atšķirīgo katrā stāstā. Lepojamies un pateicamies uzņēmējiem par veiksmīgu darbību!

Dārza svētkus vidzemniekiem organizē Vidzemes plānošanas reģiona Vidzemes uzņēmējdarbības centrs. Uz to tiek aicināti ik gadu no jauna izvirzītie enerģiskie un darbīgie uzņēmēji, gan arī iepriekšējo gadu stāstu varoņi un pašvaldību pārstāvji. Šogad pirmo reizi pasākuma ietvaros norisinājās arī neformāls tīklošanās pasākums, kurā klātesošos par savas idejas veiksmīgu pārdošanu konsultēja vieni no pagājušā gada nominantiem – SIA “Rezidence” (Madonas novads). Savukārt par to, kā tūrismam un citu nozaru pakalpojumiem radīt papildu pievienoto vērtību, pastāstīja SIA “K Laboratorija” (Ērgļu novads).

Informāciju sagatavoja:

Ieva Bīviņa,
Vidzemes plānošanas reģiona
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: [email protected]
www.vidzeme.lv