2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

VNF aicina Smiltenes novada NVO ieteikt tēmas aktuālām apmācībām un semināriem

Ir bieži nācies dzirdēt, ka temati un praktiskas lietas, ko semināros un apmācībās nevalstisko organizācijas (NVO) tiešām vēlētos uzzināt un apgūt savas organizācijas veiksmīgākai darbībai, nemaz netiek piedāvātas. Tādēļ Valmieras novada fonds (VNF) aicina Smiltenes novada NVO un pārējos aktīvos iedzīvotājus izteikt savu viedokli, norādot sev vēlamos apmācību tematus!

Lai paustu savu viedokli, VNF aicina apmeklēt sociālo tīkla Facebook grupu “NVO Vidzemē”, reģistrēties grupā, un nobalsot par sev vēlamajiem apmācību tematiem ŠEIT. Te ikvienam reģistrētam Facebook lietotājam iespējams nobalsot par kādu no piedāvātajām tēmām vai arī ierosināt sev aktuālu un jaunu tēmu (piemēram, bezmaksas tiešsaistes rīki, sabiedriskās attiecības, NVO gada pārskati, grāmatvedība u.c. temati) līdz š.g. 31. maijam. Ikviens reģistrētais Facebook lietotājs aicināts sekot lapai “NVO Vidzemē”, lai nepalaistu garām jaunumus par NVO aktuālām reģionāla, nacionāla un starptautiskām finansējuma iespējām, kā arī uzzinātu par aktuālajiem semināriem, likumdošanas izmaiņām un citām aktualitātēm.

Jau zināms, ka Vidzemes reģionā nevalstiskajām organizācijām nav vienota Vidzemes NVO centra, Valmieras novada fonds jau vairākus gadus ir uzņēmies atbalstīt tā funkcijas. Ar Kultūras ministrijas atbalstu VNF ir sniedzis gandrīz 400 bezmaksas konsultācijas NVO juridiskajos, attīstības un grāmatvedības jautājumos. Arī šobrīd VNF ir pieejamas konsultācijas līdz pat šī gada oktobra beigām. Tāpat jānorāda, ka ar Kultūras ministrijas atbalstu rīkoti 14 konkursi Vidzemes NVO, kur atbalstu guvis 91 pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības projekts, tostarp mazākumtautību līdzdalības NVO projekti.

Lai VNF spētu piedāvāt jēgpilnas un lietderīgas apmācības un seminārus, par kuru nepieciešamību viedokli paudušas pašas NVO, VNF rosina NVO būt atbildīgām un iesaistīties NVO tematu izvēlē. Tikai darot zināmu savu viedokli par nepieciešamām un aktuālām tēmām, mēs varam mainīt apmācību piedāvājumu NVO! Uz tikšanos Facebook!

Aktivitāte tiek īstenota ar Kultūras ministrijas atbalstu projektā “Par atsevišķu valsts pārvaldes uzdevumu veikšanu pilsoniskās sabiedrības un starpkultūru sadarbības attīstības jomā.” Ikdienā Valmieras novada fonds jau teju 15 gadus strādā, atbalsot vietējo iedzīvotāju iniciatīvas dzīves uzlabošanai Valmierā un Vidzemes apkaimē, bet ziedotājiem piedāvājot mērķtiecīgas filantropijas atbalstu.

 

Papildu informācija:

Gundega Siliņa,

Valmieras novada fonda projektu vadītāja

Tālrunis: 27820430; e-pasts: [email protected]

http://www.vnf.lv

Foto – freepik.com