2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

VPR pašvaldības aicina noteikt visa veida atklātas liesmas aizliegumu Vidzemes reģionā

Otrdien, 24.jūlijā Vidzemes plānošanas reģiona pašvaldības nosūtījušas oficiālu vēstuli LR Ministru prezidentam, LR iekšlietu ministram un LR vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram, aicinot visā Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā nekavējoties noteikt visa veida atklātās liesmas aizliegumu.

Ņemot vērā ilgstošo sausumu, iedzīvotāji, atrodoties mežos un pļavās, tiek aicināti īpaši uzmanīgi rīkoties ar uguni – nekurināt ugunskurus, nesmēķēt, un, ja iespējams, izvērtēt nepieciešamību šādas vietas ugunsnedrošajā periodā apmeklēt.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons: “Šādu Vidzemes pašvaldību iniciatīvu vērtējam pozitīvi, tas palīdzēs pievērst papildus iedzīvotāju uzmanību, kā arī pašvaldības ne tikai Vidzemē, bet arī citviet Latvijā, iespējams, pārdomās savas iespējas veikt kādas konkrētas rīcības, lai situācija nepasliktinātos.”

Komentējot situācijas nopietnību Vidzemes reģionā, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Vidzemes reģiona brigādes komandieris Jānis Skrastiņš norāda, ka “situācija patiešām ir nopietna. To pierāda šī brīža notikumi Kurzemes reģionā – izcēlies ievērojama apmēra krūmāju, mežu un kūdras ugunsgrēks.  Skaidrs, ka dotajos apstākļos arī Vidzeme faktiski ir uz pulvermucas. Izsakām atbalstu VPR iniciatīvai, jo šobrīd no svara ir jebkāda veida aktivitātes, lai vērstu sabiedrības uzmanību par situācijas nopietnību, tostarp informējot par iespējamām rīcībām, lai nelaime nenotiktu.”

Informāciju par to, kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā, tostarp mežā, kā arī padomus par drošu atpūtu dabā aicinām meklēt Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta mājaslapā www.vugd.gov.lv, sadaļā Drošības padomi.

Papildu informācija: Hardijs Vents, Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs, mob.t. 26556532.

Informāciju sagatavoja: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, mob.t.29454752, [email protected].