2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

VSAC “Rīga” filiālē Kapseļu ielā notiks diskusija profesionāļiem un pikniks bērniem

Diskusija profesionāļiem un interesentiem, pikniks – bērniem! Pēc šādas formulas piektdien, 1. jūnijā, Valsts aprūpes centra “Rīga” filiālē “Rīga” Kapseļu ielā notiks Starptautiskās bērnu aizsardzības dienai veltīts pasākums – “Katram vajadzīgas savas mājas!”

Patvērums, atbalsts, uzticēšanās un savs cilvēks līdzās. Diemžēl Latvijā daudziem bērniem, kuri dzīvo institūcijās, tas ir tikai sapnis. Viņiem ikdienā līdzās ir personāls, kas aprūpē, pabaro, izved pastaigā. Bet, neraugoties uz aizvien plašāko audžuģimeņu kustību, bērniem ar invaliditāti atrast ģimeni Latvijā vēl aizvien ir ļoti grūti.

Vai tie ir tikai mūsu stereotipi, mūsu emocionālā pārliecība, ka šiem bērniem labāk visu mūžu būt tiešā speciālistu uzraudzībā, mūsu bailēs no nezināmā? Vai tajā ir arī gluži racionāli skaidrojumi? Un kas valstij būtu jādara, lai bērnu nama bērni ar invaliditāti dzīvotu ģimenēs?

Tie ir galvenais jautājums, uz kuru rast atbildi nozares profesionāļu diskusijā aicina VSAC “Rīga” filiāle “Rīga” un Latvijas Cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija SUSTENTO. Dārza svētki un diskusija Kapseļu ielā 31 notiks 1. jūnijā no plkst. 11.00 līdz 14.00.

Informāciju sagatavoja:
Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists, 64331829, [email protected]