2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

VTUA aicina iziet traktortehnikas un tās piekabju ikgadējo valsts tehnisko apskati

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra (turpmāk-VTUA) atgādina, ka ar lauksaimniecības sezonas sākumu traktortehnika un tās piekabes drīkst piedalīties ceļu satiksmē, ja sagatavota atbilstoši tehniskās apskates prasībām un izieta traktortehnikas un tās piekabju ikgadējā valsts tehniskā apskate (turpmāk – tehniskā apskate).

Tāpat traktortehnikas īpašniekus (vadītājus) VTUA aicina, pirms tehniskās apskates, iepazīties ar tuvākā tehniskās uzraudzības reģiona nodaļas darbinieku klientu pieņemšanas laikiem un tehniskās apskates izbraukuma grafiku. Tehniskā apskate tiek veikta iespējami tuvu traktortehnikas atrašanās vietai (pēc iepriekš saplānota izbraukuma grafika) vai individuāli vienojoties ar inspektoru. Ar tehniskās apskates, tā sāksies jau martā, izbraukuma grafiku var iepazīties VTUA tīmekļa vietnē www.vtua.gov.lv, sadaļā “Tehniskās apskates” vai novada pašvaldībā.

No 2016.gada 1.marta visos VTUA birojos, bet no 3.jūlija arī par ārpus biroja sniegtajiem pakalpojumiem varēs norēķināties tikai ar bezskaidras naudas maksājumu – bankas karti, internetbankas maksājumu vai rēķinu.

Uz apskates brīdi traktortehnikai vai tās piekabei ir jābūt derīgai īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas (OCTA) polisei, bet pirms tehniskās apskates veikšanas traktortehnikas vai tās piekabes īpašnieks (vadītājs) VTUA inspektoram uzrāda traktortehnikas vai tās piekabes derīgu reģistrācijas apliecību un attiecīgās kategorijas derīgu traktortehnikas vadītāja apliecību, kā arī veic apmaksu par tehnisko apskati. Ar publisko maksas pakalpojumu cenu kalkulāciju tehniskai apskatei var iepazīties VTUA tīmekļa vietnē www.vtua.gov.lv, sadaļā “Tehniskās apskates”.

Piekabēm un maināmajām velkamajām lauksaimniecības mašīnām ir jābūt aprīkotām ar darba bremžu iekārtu, izņemot piekabēm un maināmajām velkamajām lauksaimniecības mašīnām, kurām darba bremžu iekārtu nav paredzējis izgatavotājs.

VTUA arī atgādina, lai traktortehnikas piekabei tiktu veikta ikgadējā valsts tehniskā apskate tā jāuzrāda sakabē ar traktortehniku!

Tehniskā apskate tiek veikta ar mērķi nodrošināt cilvēku veselībai, dzīvībai un apkārtējai videi nekaitīgas traktortehnikas un tās piekabju piedalīšanos ceļu satiksmē. Tehniskā apskate tiek veikta, lai kontrolētu transportlīdzekļu tehnisko stāvokli, kā arī lai aktualizētu transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistru un traktortehnikas un tās vadītāju informatīvo sistēmu, atklātu meklēšanā esošos transportlīdzekļus un veiktu normatīvajos aktos noteiktās kontroles funkcijas, kas saistītas ar piedalīšanos ceļu satiksmē.

Neskaidrību gadījumā vai pirms pakalpojuma saņemšanas skatīt tīmekļa vietni http://www.vtua.gov.lv/ vai jautāt tuvākajā Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras birojā!
________________________
Informāciju sagatavoja:
Jānis Mergups-Kutraitis,
Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras sabiedrisko attiecību speciālists
tālr.67027279, 26397648, e-pasts: [email protected]