2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

ZAAO “Ilgtspējas indeksā” atkārtoti novērtēta ar zeltu

SIA “ZAAO” (ZAAO) 2018. gadā „Ilgtspējas indeksā” atkārtoti saņēmusi zelta novērtējumu. Tas apliecina uzņēmuma spēju gadu no gada sasniegt augstus rezultātus piecās galvenajās darbības jomās: stratēģija, sabiedrība, vide, tirgus attiecības un darba vide.

ZAAO „Ilgtspējas indeksā” piedalās  no 2011. gada, kad tika iegūta sudraba kategorija, 2012. gadā saņēmām bronzas kategoriju, tad četru gadu garumā tikām novērtēti ar sudraba, savukārt 2017. gadā – ar zelta kategoriju.

Ingrīda Gubernatorova, ZAAO Attīstības daļas vadītāja: “Vēl pirms pieciem gadiem, piedaloties “Ilgtspējas indeksā”, sapnis par iekļūšanu zelta grupā likās tāls un nesasniedzams, tomēr esam spējuši noturēties tajā jau otro gadu, par ko liels paldies visai mūsu uzņēmuma komandai.”

Ar katru gadu palielinās to uzņēmumu skaits, kas piedalās un saņem apbalvojumus. “Korporatīvās atbildības principu iedzīvināšana Latvijas biznesa vidē ir vainagojusies ar redzamiem rezultātiem un uzņēmumu ieinteresētība vien pieaug. Vienmēr varam būt vēl labāki,  un ir apsveicami, ja ir mērķi, uz ko tiekties. Šodienas sapnis –  iekļūšana platīna grupā, ar pacietīgu un mērķtiecīgu virzību nākotnē varētu kļūt par realitāti,” pārliecināta I.Gubernatorova.

„Ilgtspējas indekss” Latvijas uzņēmumiem piedāvā iespēju izmantot stratēģiskās vadības rīku, lai izvērtētu savu darbību, kā arī saņemtu ekspertu ieteikumus turpmākai attīstībai. Savukārt sabiedrība, valsts un nevalstiskās organizācijas var saņemt uzticamu informāciju par uzņēmuma darbību, lai novērtētu tā pūliņus un ieguldījumu Latvijas attīstībā ilgtermiņā.

Atbildīga biznesa nedēļas ietvaros ZAAO šogad ieguva arī LR Labklājības ministrijas novērtējumu “Ģimenei draudzīgs komersants”. Ģimenei draudzīga komersanta statusu iespējams saņemt uz 1 gadu, piedaloties Ilgtspējas indeksā un tā ietvaros iegūstot atbilstošu novērtējumu ekspertu noteiktajos kritērijos. Pretendējot uz Ģimenei draudzīga komersanta statusu, uzņēmumiem ir iespēja demonstrēt savu pieredzi un vērtības plašākai sabiedrībai, vienlaikus rādot piemēru arī citiem komersantiem.

Informāciju sagatavoja:
Laura Jegorova
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste