2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

ZAAO novērtēts Ilgtspējas indeksā

SIA “ZAAO” (ZAAO) Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta rīkotajā Ilgtspējas indeksā šogad saņēma Zelta kategorijas godalgu. Ilgtspējas indekss Latvijas uzņēmumiem tiek noteikts no 2010.gada, ZAAO tajā piedalījās jau septīto reizi un guva apliecinājumu, ka uzņēmuma sniegums ik gadu uzlabojas.

Uzņēmumi, kas saņēmuši zelta statusu, demonstrē atklātību un caurskatāmību, visus būtiskākos ilgtspējas aspektus komunicējot publiski. Tie tiecas paplašināt un pielāgot savus riska vadības procesus, iekļaujot tajos būtiskākos korporatīvās atbildības aspektus. Šo uzņēmumu korporatīvās atbildības stratēģija ietver skaidrus un izmērāmus mērķus.

ZAAO tika pasniegts arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija īpašais apbalvojums “Reģiona spēks” – kā uzņēmumam, kas savā darbībā ne tikai sekmīgi ievēro ilgtspējīgas uzņēmējdarbības pieeju, bet būtisku nozīmi piešķir vides jautājumiem un ir nozīmīgs visa reģiona attīstības virzītājs.

Ingrīda Gubernatorova, ZAAO Attīstības daļas vadītāja: “Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas palīdz mums sekot līdzi sava snieguma dinamikai jau septiņus gadus piecās kategorijās. Uzskatu, ka uzņēmumi, kas šodien domā par darbību ilgtermiņā, ir vismaz soli priekšā pārējiem. Saņemot ekspertu novērtējumu un piedaloties Atbildīgu ideju tirgū, mēs iegūstam arvien jaunas ierosmes, kas palīdz attīstīt un uzlabot atbildīga biznesa praksi mūsu uzņēmumā.
Liels prieks un gandarījums bija arī saņemt VARAM speciālo balvu “Reģiona SPĒKS” par ieguldījumu ilgtspējīgas sabiedrības un reģiona attīstībā. Tas viennozīmīgi stiprina pārliecību, ka labi paveikti darbi tiek pamanīti un novērtēti.”

Ilgtspējas indekss ir stratēģisks vadības instruments, kas balstīts uz starptautiski atzītas metodoloģijas, palīdzot Latvijas uzņēmumiem diagnosticēt savas darbības ilgtspēju un korporatīvās atbildības līmeni. Vienlaikus tas sabiedrībai, valsts un nevalstiskajām organizācijām sniedz objektīvus kritērijus, lai uzslavētu un atbalstītu tādus uzņēmumus, kuri palīdz stiprināt Latvijas ekonomiku ilgtermiņā.

Informāciju sagatavoja:
Laura Jegorova
SIA ZAAO sabiedrisko attiecību speciāliste