2024. gada 28. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Zemessardze trenēs gatavību sniegt atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām COVID-19 izplatības ierobežošanā

21. un 22. martā Zemessardzes bataljonos visā valsts teritorijā notiks mācības ar mērķi pārbaudīt personāla gatavību nepieciešamības gadījumā sniegt atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām COVID-19 izplatības ierobežošanā.

Zemessardzes bataljoni savās atbildības teritorijās trenēs telšu izvēršanu un aprīkojuma darba kārtības pārbaudi. Telšu izvēršanas notiks vietās, kur civiliedzīvotājiem tas neradīs neērtības. Zemessardzes bataljoni veiks vienību personāla gatavības pārbaudi reaģēt krīzes situācijās, sadarbojoties ar valsts institūcijām.

Zemessardzes apmācību laikā tiks ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās un pretepidēmiskās instrukcijas.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardze dod iespēju pilsoņiem brīvprātīgi kalpot savai valstij, rūpējoties par tās drošību un aizsardzību. Zemessardze ir izaicinājums ikvienam pilnveidot sevi, iegūstot jaunas zināšanas, organizēti un saturīgi pavadīt brīvo laiku.

Zemessardzē uzņem 18 līdz 55 gadus vecus Latvijas Republikas pilsoņus bez sodāmības vai apsūdzībām par nozieguma izdarīšanu. Uz kandidātiem attiecas vairāki citi ierobežojumi, ar kuriem var iepazīties Zemessardzes mājaslapā sadaļā Prasības uzņemšanai. Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, interesenti ir aicināti zvanīt uz Zemessardzes vienoto diennakts tālruņa numuru 1811. Vairāk par dienestu Zemessardzē un bataljonu kontaktinformāciju iespējams noskaidrot Zemessardzes mājaslapā: www. https://www.zs.mil.lv/

 

Informāciju sagatavoja:

Zemessardzes Vadības grupas galvenā speciāliste

seržante Anita Krieķe-Jermacāne