2024. gada 24. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ziemassvētku saldumu dāvanas Smiltenes novadā

Turpinot tradīciju, šajā gadā Smiltenes novada bērni, vientuļie pensionāri un Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas iemītnieki saņems 2 768 pašvaldības sarūpētas saldumu paciņas.

Smiltenes novadā jau vairākus gadus ir tradīcija dāvināt Ziemassvētku saldumu paciņas visiem Smiltenes novada izglītības iestāžu audzēkņiem – pirmsskolas izglītības iestāžu bērniem un skolēniem no 1. līdz 12. klasei, kā arī pašiem mazākajiem novada bērniem, kuri vēl neapmeklē bērnudārzu. Saldumu paciņas Smiltenes novada pašvaldībā saņems arī 54 bērni ar īpašām vajadzībām, bērni, kuri dzīvo aizbildņu ģimenēs un audžuģimenēs, kā arī 202 novada vientuļie pensionāri, kuriem nav pirmās pakāpes radinieku, un SIA “Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīca” Sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļas (pansionāta) klienti.

Valstī esošās ārkārtas situācijas un noteikto ierobežojumu dēļ, bērni, kuri apmeklē izglītības iestādes, saldumus saņems klātienē, citiem bērniem audzinātājas tos piegādās uz mājām kopā ar liecībām, turpretī daļai bērnu saldumu paciņas tiks nogādātas kopā ar pusdienu paku piegādi. Saldumu paciņas vientuļajiem pensionāriem tiks pasniegtas personīgi.

Bērniem, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes, paciņas tiks pasniegtas individuāli, katrā pagasta pārvaldē vienojoties par izsniegšanas kārtību, turpretī Brantu, Smiltenes pagasta un Smiltenes pilsētā jaundzimušo bērnu vecākiem jau ir nosūtīta informācija, kur un kad būs iespējams saņemt Ziemassvētku kārumus.

Šī gada Ziemassvētku saldumu piegādātājs ir SIA Latwing, kas tika izraudzīts publiskā iepirkuma rezultātā.

 

Informāciju sagatavoja:

Linda Beitika,

Sabiedrisko attiecību speciāliste