2024. gada 29. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Ziemīgais pavasara pārgājiens

Lielajā piektdienā, 30. Martā, daudzi aktīvi Smiltenes novada iedzīvotāji pulcējās netālu no Ķenģiem, Variņu pagastā, lai dotos  ikgadējā “Pavasara pārgājienā”.

Lai gan organizatori cerēja, ka laiks, tuvojoties Lieldienām, būs kļuvis daudz siltāks un pavasarīgāks, tomēr daba bija sagādājusi pārsteigumu ar intensīvu snigšanu visa pārgājiena laikā. Pārgājiena dalībnieki pavasarīgās sajūtas vietā varēja izbaudīt pasakaini baltu un ziemīgu laiku.

Pārgājiena laikā minām takas dižmežā jeb Mežoles mežu masīvā, iepazinām un šķērsojām aizsalušo Krievu purvu, kurā zem sniega slēpās daudz gardu un saldu dzērveņu, kuras pa ceļam nobaudījām. Vēlāk kūrām ugunskuru un ieturējām pikniku Slepkavu ezera krastā, par kuru dzirdējis bija vien retais, un, tuvojoties pārgājiena noslēgumam, apskatījām Raušu priedi ar dori (dobumu bitēm), pa ceļam uzzinot arī vietējās apkārtnes teikas un nostāstus.

Liels paldies visiem pārgājiena dalībniekiem un īpašs paldies Santai Paeglei par lielisko maršrutu un aizraujošajiem stāstiem!

FOTO