2024. gada 19. apr.
A- A A+
Viegli lasīt
Flower

Launkalnes Tautas nams

Muiža zināma jau kopš 1688.gada un sākotnēji tā ietilpusi Raunas pilsnovadā. Bijušā Launkalnes muižas kungu māja,kurā tagad ierīkots Launkalnes Tautas nams. Ēkā atrodas arī pagasta pārvalde, pasts, bibliotēka, bāriņtiesa un sociālā darbinieka un lauksaimniecības konsultanta kabineti.

Tautas nama 1.stāvā ir lielā zāle (175,9 m2) ar skatuvi (~48m2) un 2.stāvā ir atpūtas telpa (34,2 m2), kurā var rīkot nelielas izstādes un prezentācijas. Lielajā zālē ir iespēja rīkot svinības līdz 150 cilvēkiem.

Kontaktinformācija:

Vadītāja: Signe Baltere

Adrese: Ezera iela 2A, Launkalne, Launkalnes pag., Smiltenes novads, LV-4718

Tālrunis: 28670783

E-pasts: [email protected]

Sieviešu vokālais ansamblis “Anemones”

Launkalnes tautas nama sieviešu vokālais ansamblis dibināts 2012.gada 22.februārī. Pirmais mēģinājums 8.martā. Ansamblis tapis pēc launkalniešu vēlēšanās “izkrāsot” savu ikdienu, sanākot kopā pie tējas un kafijas tases, iepazīstot vienam otru un iegūstot jaunu pieredzi. Kas gan cilvēkus spēj vairāk vienot kā dziesma?

Ansambļa sastāvā ir 10 dalībnieces vecumā no 25 – 55 gadiem. Sastāvs sāka pulcēties vēl nezinot, kas to vadīs, taču uzrunājot dažus iespējamos kandidātus, launkalniešu izaicinājumam piekrita Signe Baltere (tajā laikā Lielpētere), kas arī vēl šobrīd ir “Anemoņu” vadītāja.

Pirmo gadu ansamblis darbojās bez nosaukuma. Taču savu vārdu “Anemones” tas ieguva 2012. gada septembrī no pašu dalībnieču piedāvātiem variantiem. Ir gadījumi,kad pasākumos tiek nodēvētas arī par Amazonēm. 

Ansamblis piedalās tur, kur viņu vēlās redzēt un dzirdēt. Dzied dažāda rakstura dziesmas – katram gadalaikam un situācijai.. gan ar klavieru pavadījumu, gan fonogrammām, gan a-capella. Ļoti patīk pievienot dziesmām horeogrāfiskus elementus. Anemones var būt gan kārtīgas un liriskas, gan ietērpties dullos tērpos un ieraut visus rotaļās. Koncerta tērpiem dalībnieces neko nežēlo un katrai mājās noteikti ir atsevišķs “Anemoņu skapis” ansambļa lietām. 

Mērķis: Nest tautā pašu radītus jaundarbus, kā arī piešķirt krāsu un sniegt jaunu “elpu” sen aizmirstām dziesmām un komponistiem. Ar smaidu, pozitīvu attieksmi un dziesmu, pārstāvēt savu pagastu un novadu Latvijā un pasaulē.

Krāsainas kā puķes, ar vēju matos un dziesmu sirdī – ANEMONES!

Kolektīvs Vadītāja Kontakti Mēģinājumi
Sieviešu vokālais ansamblis “Anemones” Signe Baltere 28670783 Ceturtdienas

Nozīmīgākie pasākumi

Mazo vokālistu konkurss/koncerts Launkalnes Cālis
Neiztrūkstoša sastāvdaļa, kuru ar nepacietību katru gadu gaida mazie launkalnieši un viņu vecāki. Pasākums ietver gan dziedāšanu, gan jautras rotaļas.
Jautrās sacensības “Dullais Augustiņš”
“Dullais Augustiņš” Launkalnē notiek katru gadu augustā kopš 2013.gada. Tās ir komandu sacensības pieaugušajiem, kurās viņi var atkal justies kā bērni un izpriecāties ar jautriem, neparastiem uzdevumiem,kuri jāizpilda pēc iespējas ātrāk. Sacensībās ietverti tādi uzdevumi kā – šaušana ar ūdenspistoli mērķī, makaronu lasīšana ar kājām, ietīšanās papīrā, virtuļu ēšana, stafete piepūšamajās atrakcijās u.c. Aktivitātes katru gadu mainās un nāk klāt jaunas.
Ražas svētki
Septembra beigas, oktobra sākums ir laiks,kad saimniecēm ir iespēja padižoties ar vasarā izaudzēto, kā arī ievākt gardākās receptes ziemas krājumiem. No ķirbju izstādēm līdz zīļu darinājumiem un kafijas gatavošanai. Katru gadu uzmanība tiek pievērsta citam rudenīgam tematam. Šie svētki vienmēr ir arī izglītojoši – ar dažādiem uzdevumiem mūsu maņām, kā arī pie mums ciemojas īpašie viesi daloties savā pieredzē.
Valsts svētku pasākums
Viens no apmeklētākajiem pasākumiem ir Valsts svētku koncerts. Svētku ievadā muzikālu sveicienu vienmēr ir sagatavojuši pašu kolektīvi un solisti (Launkalnes vokālais ansamblis “Anemones” ,bērnu popgrupa “Blēņas” un citi dziedošie launkalnieši), tam seko sabiedrībā pazīstamu viesmākslinieku uzstāšanās.
Ziemassvētki
Ziemassvētku laiku sākam ar Launkalnes galvenās eglītes iedegšanu.
Radošās darbnīcas bērniem, rotaļas ar pasaku tēliem.
Senioru Ziemassvētki pie galdiņiem ar koncertu,dejām un sirsnīgām sarunām.Ziemassvētki pašiem mazākajiem pagasta bērniņiem kopā ar vecākiem.
Jaunā gada sagaidīšana
Launkalne ir bagāta ne tikai ar mežiem, bet arī ar jaunajām ģimenēm. Jau vairākus gadus Jaunā gada sagaidīšana Launkalnē notiek Tautas namā, kur pasākums ir ģimenēm ar bērniem draudzīgs. Groziņvakars ar spēlēm un atrakcijām gan bērniem gan pieaugušajiem, laimes liešana, horoskopi, zīlēšana, iespēja izdziedāties, izdejoties, izsmieties un sadraudzēties!
Citas aktivitātes
Lekcijas – pēdējā gada laikā Launkalnes tautas namā ir bijusi iespēja uzņemt jaunas zināšanas un pieredzes. Lekcijas notiek nepiespiesta gaisotnē, pie tājas krūzes ar iespēju diskutēt un jautāt. Esam jau dzirdējuši lekcijas par ekoloģiju, ekonomikas virzību, veselību un savstarpējam attiecībām. Šāda veida lekcijas noteikti būs arī turpmāk.

 

Izstādes – sadarbība ar Launkalnes bibliotēku ,apmeklētajiem tiek piedāvāta iespēja ik pa laikam apskatīt dažādas izstādes. Dzijas un pērļu gleznas, grāmatu izstādes, floristikas darbu un tekstildarbu izstādes.