2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Ilzes Džonsas “dvēseles dziesmiņas” bibliotēkā

No 15.februāra līdz 31.martam Smiltenes novada bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13, ikvienu apmeklētāju iepriecinās Ilzes Džonsas radošie darbi. Izstādē “Dziedi mana dvēsele” izliktas Ilzes veidotās apsveikuma kartītes un miniatūrgleznas.
Ilze stāsta: “Kartīšu taisīšana man ir tāda mīļa nodarbe, kuru aizsāku tīņa gadu vecumā. Man allaž ir paticis uzmeistarot apsveikumu tuviem cilvēkiem dzimšanas dienā un tad vēl skaisti ierakstīt vēlējumu no sirds. Deviņdesmito gadu sākumā uz vairākiem gadiem dzīve aizveda mani uz Angliju. Toreiz saziņa pa telefonu bija dārga, tāpēc ģimenei un draugiem rakstīju daudz vēstules, bet Ziemassvētkos apsveicu tuvos un tālos ar paštaisītām kartītēm.
Es tiešām esmu pārliecināta par to, ka arī miniatūrs mākslas darbiņš spēj pieskarties cilvēka sirds dziļumiem. Jebkas, ko pagatavojam, ieliekot tur visu savu sirdi un dvēseli, vienmēr atradīs ceļu pie “savējā”.
Katrai manis veidotai kartītei ir savs dizains, parasti tas rodas spontāni, spēlējoties ar krāsām, formām un tekstūrām. Lietoju gan ūdenskrāsas, gan akrila krāsas, gan arī dažādus zīmuļus, krītiņus un marķierus. Daļai kartīšu pati vēl aizvien griežu papīru. Darbs ir smalks un laikietilpīgs, taču man tas sagādā daudz prieka un patikas, un esmu laimīga, ja tas atnes prieku kādam citam.
Novēlu, lai Jūs iepriecina šeit izstādītās manas dvēseles dziesmiņas!”
Ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus, ikvienam bibliotēkas apmeklētājam ir iespēja izstādi aplūkot līdz 31.martam.

Informāciju sagatavoja:
Alda Liuke,
Smiltenes bibliotēkas bibliogrāfe