2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Jaunākās grāmatas Smiltenes bibliotēkā

Dzejas mēnesī Smiltenes bibliotēka lasītājiem piedāvā jaunas grāmatas – gan dzeju, gan daiļliteratūru, gan nozaru literatūru. Aicinām iepazīties un izvēlēties lasāmvielu rudenīgajiem vakariem!

Smiltenes bibliotēkā, Baznīcas laukumā 13:
Apgāds “Zvaigzne ABC” laidis klajā vēsturnieka, pedagoga un publicista Viļa Selecka grāmatu “Disidents”. Autors savu darbu veltījis Intam Cālītim, kurš bijis kolēģis Augstākajā Padomē, ar kuru kopā 1990.gada 4.maijā abi balsojuši par Latvijas neatkarību. Grāmata būs ļoti vērtīga tiem, kuriem šķiet, ka nu jau pietiktu, nu jau viss labi. Var jautāt, cik vērtīga ir tāda viena cilvēka cīņa. Nē, Ints Cālītis nebija viens, viņam bija cīņu biedri visā toreizējā Padomju Savienībā. Un bez katra no šiem cilvēkiem ceļš uz Latvijas neatkarību, iespējams, būtu daudz garāks un ilgāks.

Džoana Hari grāmatā “Zudušās saiknes” saistošā veidā, balstoties uz savu personīgo pieredzi, lasītājiem ļauj ielūkoties savā dzīves stāstā, lai viņi tajā smeltos spēku un atrastu risinājumus, lai mazinātu un galu galā pārvarētu depresijas negatīvo ietekmi. Grāmata ļaus lasītājiem pārdomāt savu dzīvi un ieraudzīt to saikni, kas palīdzēs justies labāk…

Praktiski padomi, attīstošas rotaļas un aizraujošas aktivitātes – to visu atradīsiet Seldina Tima grāmatā “Izaudzināt brīnišķīgu bērnu. Montesori metode.” Grāmata noderēs gan vecākiem, kuri nolēmuši bērnu audzināšanā izmantot Montesori pieejas elementus, gan ikvienam, kas vēlas padarīt sava bērna ikdienu krāsainu, radošu un jēgpilnu. Autors apraksta neparasto izaugsmes un intelektuālās attīstības posmu no bērna dzimšanas brīža līdz sešu gadu vecumam un piedāvā idejas daudzām praktiskām aktivitātēm, kas noder noteiktos attīstības posmos.

Dzejas mēnesī lasītājus iepriecinās jaunais Kornēlijas Apškrūmas dzejas krājums “Mirkļa pieskāriens”. Krājumā atradīsiet dzejas rindas dažādiem dzīves gadījumiem.

Grāmatas lasītājiem izsniegšanai uz māju pieejamas no 21.septembra.

Bērnu apkalpošanas nodaļā, Gaujas iela 1:
Agneses Vanagas grāmata “Pagalma enciklopēdija jeb kas tas ir?”. Šis ir stāsts par pilsētnieka satikšanos ar dabu. Par britu zilpelēko kaķi, kura saimnieki izlemj pārcelties no pilsētas dzīvokļa uz lauku māju. Pavisam parastajā pagalmā ir tik daudz neparastā. Grāmatas stāsti ir kā nelieli soļi tuvāk dabai, no kuras cilvēki ar katru paaudzi nedaudz vairāk atsvešinās.

Vecāku plauktu papildinājusi Tanitas Kerijas grāmata “Ko domā mans bērns? Praktiskā bērnu psiholoģija mūsdienīgiem vecākiem”. Šajā grāmatā ir aplūkotas vairāk nekā 100 ikdienas situācijas, kuras palīdzēs atšifrēt bērna uzvedību, izprast tās psiholoģiskos iemeslus un reaģēt atbilstoši un pārliecināti.

Ar pilnu jauniegūto grāmatu sarakstu var iepazīties šeit.

Informāciju sagatavoja:
Smiltenes bibliotēkas vecākās bibliotekāres
Aira Stūre un Sanita Lārmane