2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Projekta “Kopā mēs varam!” realizācija februāra mēnesī norisinājās Zoom platformā!

“Variņu pamatskolas atbalsta un attīstības biedrība” sadarbībā ar Variņu pamatskolu sākusi realizēt projektu “Kopā mēs varam”. Projekta mērķis – iesaistīt Variņu pamatskolas priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas riska grupas izglītojamos jauniešus aktivitātēs un pasākumos ārpus formālās izglītības, nodrošinot aktivitāšu pieejamību visiem projektā iesaistītajiem bērniem un jauniešiem (5.-9.klase). Projekts ļaus iepazīt apkārtējos novadus, karjeras iespējas, par kurām ikdienā neaizdomājamies.

Projekta realizācija tapusi iespējama pateicoties Smiltenes novada domes rīkotajam projekta “Atbalsts priekšlaicīgās mācību pārtraukšanas samazināšanai” konkursam. Projekta kopējais finansējums 4600 EUR. Šo jaunatnes iniciatīvas projektu pilnībā finansē Eiropas Sociālā fonda projekts Nr.8.3.4.0/16/I/001 “Atbalsts priekšlaicīgas mācību pārtraukšanas samazināšanai” (PuMPuRS)

Sakarā ar valstī ieviestajiem ierobežojumiem, projekta aktivitātes ir ierobežotas, bet neskatoties uz ierobežojumiem, februāra mēnesī esam realizējuši aktivitāti – lekciju cikls ar Ingu Biti – personības izaugsmes treneri, psiholoģi. Tikšanās notika Zoom platformā. Tikšanās tika organizētas 5.-6.klašu, 7.-9.klašu skolēnu grupās, skolēnu vecākiem un skolotājiem. Lekcijas mērķis – pilnveidot savu personību – apzināties sevi, saprast mērķtiecības, motivācijas nozīmi. Lekciju laikā skolēni pildīja arī testu “Karjeras Enkuri”, kur katrs individuāli saņēma atzinumu par paveikto ar secinājumiem, kas ir svarīgākais karjeras virziens.

 

Informāciju sagatavoja: “Variņu pamatskolas atbalsta un attīstības biedrības” valdes locekle, projekta vadītāja Arita Brikmane