2024. gada 19. marts
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes mūzikas skola izsludina jaunu audzēkņu uzņemšanu 2019./2020. mācību gadam

Informējam, ka no 29. līdz 31. maijam no plkst. 15:00 līdz 18:00 Smiltenes mūzikas skolā notiks atvērto durvju diena un jaunu audzēkņu uzņemšana.

Pirms iestājpārbaudījumu veikšanas, gan bērniem, gan vecākiem būs iespēja iepazīties ar Smiltenes mūzikas skolu. Būs pieejamas konsultācijas ar skolotājiem, iepazīšanās ar mūzikas instrumentiem, lai gan bērns, gan vecāks varētu izvēlēties patīkamāko un piemērotāko mūzikas instrumentu, ko turpmākos gadus apgūt. Tāpat šajās dienās būs iespēja veikt iestājpārbaudījumus dzirdē,  ritmā un muzikālajā atmiņā.

Jaunu audzēkņu uzņemšana notiks šādās mācību programmās – klavierspēlē, ģitārspēlē, vijoļspēlē, vokālā mūzikā, sitaminstrumentu spēlē un dažādu pūšamo instrumentu spēlēs – flautas, klarnetes, saksofona, trompetes, mežraga, eifonija un tubas spēlē. Tāpat otro gadu pēc kārtas skola uzņems audzēkņus interešu ievirzes programmā, tā saucamajā sagatavošanās klasē, sākot no 6 gadu vecuma.

Smiltenes mūzikas skolā ik gadu  mācās vidēji 200 audzēkņu no Smiltenes un tās apkārtnes – Blomes, Bilskas, Raunas, Palsmanes, Variņiem, Mēriem, Vijciema. Pērn skolā iestājās 58 audzēkņi, savukārt 2017./2018. mācību gadā – 48, 2016./2017. mācību gadā – 28 audzēkņi.

Audzēkņu iecienītākās mācību programmas ik gadu mainās, bet nemainīgi pieprasītākās paliek – klavierspēle, kora klase, sitaminstrumentu spēle, ģitārspēle.

Daudzi no skolas absolventiem turpinājuši mūziku apgūt mūzikas vidusskolās un augstākajās mācību iestādēs, kā arī savu karjeru izvēlējušies saistīt ar mūziku. Tā, piemēram, mūzikas skolas absolventi spēlē Liepājas simfoniskajā orķestrī, Zemessardzes orķestrī, Latvijas nacionālās operas simfoniskajā orķestrī, dzied operas korī, strādā par pasniedzējiem mūzikas vidusskolās un citviet.

Informāciju sagatavoja:

Smiltenes mūzikas skolas direktora vietniece, Sanita Bukava