2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novadā Covid-19 inficēto skaits turpina pieaugt

Šobrīd visā Latvijā saslimstības apjoms ir konstanti augošā progresijā, lai arī krietnu brīdi esam dažādu ierobežojošu faktoru varā, arī Smiltenes novadā pēdējās nedēļās atklāto Covid – 19 inficēto personu pieaugums ir augsts.

Šobrīd Covid-19 vīruss ir skāris Palsmanes pagasta izglītības iestādes. Palsmanes pagasta pirmsskolas izglītības iestādē no 20.janvāra līdz  2.februārim divas grupiņas ir karantīnā un klātienē darbojas divas dežūrgrupas. Sakarā ar Covid-19 infekciju, Smiltenes novada speciālajā pamatskolā, tika mainīta darbības forma no klātienes mācībām uz attālinātajām mācībām. Audzēkņi ir nogādāti dzīvesvietās un mācību process līdz 3.februārim tiks veikts attālināti. Palsmanes pamatskolā, tāpat kā visā valstī, mācību process notiek attālināti. Paralēli tam, norisinās kolektīvu testēšana, lai apzinātu saslimšanas gadījumu skaitu.

Īpaša uzmanība tiek veltīta arī SIA Sarkanā Krusta Smiltenes slimnīcas apmeklētājiem un darbiniekiem. Neskatoties uz valstī izsludināto ārkārtas situāciju, visi ambulatorie pakalpojumi iespēju robežās tiek nodrošināti. Rūpējoties par pacientu un darbinieku drošību papildus noteiktajiem drošības pasākumiem – sejas maskas, 2 metri, roku dezinfekcija,  ik dienu poliklīnikas apmeklētājiem tiek mērīta temperatūra, attiecīgi ar paaugstinātu ķermeņa temperatūru pakalpojumi tiek atteikti. Ilgstošās sociālās aprūpes un rehabilitācijas nodaļā ir noteikti stingrāki piesardzības pasākumi. Lai pēc iespējas mazinātu iespēju izplatīt vīrusu pansionāta iemītnieku vidū, tuviniekiem ir aizliegts apmeklēt nodaļas klientus, visi tuvinieku pienesumi tiek dezinficēti pirms nodošanas adresātam. Darbiniekiem ik rītu tiek mērīta temperatūru un ikdienas darbā tiek lietotas sejas maskas un citi aizsardzības līdzekļi. Lai arī skaudri apstākļi un tuviniekus satikt gribās, aicinām visus iedzīvotājus ievērot piesardzību un neapiet noteikto drošības pasākumu kārtību.

Paldies uzņēmējiem, iestāžu vadītājiem un darba kolektīviem, kas seko līdzi darbinieku veselības stāvoklim un iespēju robežās nodrošina attālināto darba procesu, kā arī monitorē vīrusa izraisīto saslimšanas gadījumu izplatību, lai pasargātu ne tikai savus darbiniekus, bet visus novada iedzīvotājus.

Visa aktuālā informācija par pašvaldības, tās iestāžu un struktūrvienību darbu pieejama www.smiltenesnovads.lv, spiežot uz informatīvā banera lapas labajā pusē “Pašvaldības darbs Covid-19 ārkārtas situācijas laikā”.

Klientu apkalpošanas centrs – tālr.:  20022348, e-pasts: [email protected]. Informatīvais tālrunis par atbalstu krīzes situācijā (8.00-20.00) tālrunis:  26362282, e-pasts: [email protected].

 

Esiet atbildīgi pret savu un savu līdzcilvēku veselību!

Ja noteikta mājas karantīna vai  noteikts kontaktpersonas statuss un, ja nav iespējams vienā mājsaimniecībā izolēties no mājas karantīnā nozīmētas personas, apmeklēt izglītības iestādi, darba vietu visiem tās ģimenes vai mājsaimniecības locekļiem nerekomendē.