2024. gada 26. apr.
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes novada vidusskolēni saņem stipendijas par augstiem rezultātiem mācībās

Šī gada 30.septembrī, Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars Avotiņš un Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Grigore Smiltenes vidusskolā pasniedza stipendijas piešķiršanas apliecinājumus 48 Smiltenes novada vidusskolēniem par 2019./2020. mācību gada noslēguma vidējo vērtējumu un sasniegumiem sabiedriskajās aktivitātēs.

Smiltenes vidusskolai šobrīd ir pārmaiņu laiks, skolā norit vērienīgi būvniecības darbi, arī 2019./2020. mācību gada noslēgums bija neierasts, taču neviens no šiem ierobežojošajiem apstākļiem nav ietekmējis skolēnu motivāciju un sasniegumus. Smiltenes novada domes priekšsēdētājs Edgars uzsver: “Zināšanas ir bagātība, kuras ļauj skolēniem sasniegt augstus mērķus savās dzīvēs, kuras palīdzēs katram veidot savu un kopējo dzīves kvalitāti.  Novēlu jauniešiem neapstāties, nezaudēt vēlmi uzzināt ko jaunu, būt pārliecinātiem par savu vērtību un nebaidīties sasniegt aizvien jaunas virsotnes.”

Pašvaldības stipendijas tiek piešķirtas kopš 2016.gada, Smiltenes novada domes Izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Grigore norāda: “Stipendijas mērķis ir atbalstīt talantīgākos un centīgākos jauniešus un motivēt viņus mācīties vēl labāk. Tieši mūsu jaunieši būs tie, kuri veidos mūsu valsts ekonomiku un uzņēmējdarbību nākotnē. Lai visiem skolēniem ir prieks mācīties, lai skolotājiem pacietība, vecākiem spēks un veselība! Lai mums visiem kopā ražīgs mācību gads, lai veicas darbi un nezūd ticība sev!”

Izvērtējot 2019./2020. mācību gada noslēguma vidējo vērtējumu, esam lepni, ka Smiltenes novada vidusskolēnu mācību gada vērtējumi ir ļoti augsti. No 117 Smiltenes novada vidusskolēniem stipendijas saņem 48 jaunieši – no tiem 7 vidusskolēniem vidējais vērtējums mācībās ir vairāk par 9 ballēm, 24 – mācību gada vidējais vērtējums ir augstāks par 8 ballēm, 17 – virs 7,5 ballēm.

Smiltenes vidusskolas 12. klases stipendiāti

 

Smiltenes vidusskolas 11. klases stipendiāti

Smiltenes vidusskolas 10. klases stipendiāti

Atgādinām, ka pašvaldības stipendijas tiek piešķirtas 2 reizes gadā (septembrī un janvārī), ņemot vērā 1.semestra un mācību gada noslēguma vidējo vērtējumu un skolas novērtējumu par izglītojamā sabiedrisko aktivitāti. Stipendijas apmērs atkarīgs no izglītojamā sasniegtajiem rezultātiem, jo tie augstāki, jo stipendija lielāka – sākot ar 20 eiro, ja sasniegumu vidējais vērtējums bijis 7,5 balles, līdz 40 eiro, ja sasniegumu vidējais vērtējums bijis 9,5 balles un vairāk. Vidusskolēni pašvaldības stipendiju saņem katru mēnesi.

Apsveicam un lepojamies ar visiem stipendiātiem, lai izdodas sasniegt arvien augstākus izvirzītos mērķus neatkarīgi no dažādiem ietekmējošiem apstākļiem!

 

Informāciju sagatavoja, 

Linda Beitika

Smiltenes novada domes 

Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Foto: Santa Sinka