2024. gada 1. maijs
A- A A+
Viegli lasīt

Smiltenes tehnikumā koncertuzvedums “Pasaka par brīnumiem”

Laikā, kad dzīves temps kļūst aizvien straujāks un krāšņas reklāmas ik brīdi aicina uz šoviem un iepirkšanos, ir tik brīnišķīgi, ja vari uz mirkli apstāties, ieklausīties Ziemassvētku pasakā un atcerēties par šo svētku dziļāko būtību. Tikpat labi to var izteikt arī dziesma, skaists dzejolis vai vitāla deja, kas izstaro prieku, mīlestību un spēku. Kā viss, kas darīts no sirds. Smiltenes tehnikuma audzēkņi saviem skatītājiem šogad dāvināja Ziemassvētku koncertuzvedumu “Pasaka par brīnumiem”.

Priekam gada tumšākajā laikā ceļu izgaismoja jauniešu koris (diriģente Baiba Žēbina, koncertmeistare – Inga Strazdiņa), deju kolektīvs “Amatnieki” (vadītāja – Anda Kalniņa), vokāli instrumentālais ansamblis “Sudraba putni” (vadītājs Guntars Mednis) un jauniešu teātris “Dramis” (režisore Anita Bērziņa).

Koncertuzvedumu vadīja rūķi. Un rūķi jau vienmēr cenšas, lai ikviena sirds atveras brīnumam un dievišķam pieskārienam. Viņi prot uzminēt citu ilgas un karstākās vēlēšanās. Rūķi ir laimīgi, ja viņus gaida, ja kādam varējuši likt pasmaidīt, justies mīlētam un vajadzīgam. Bet visvairāk viņi priecājas par ikvienu, kura sirdī izdodas pamodināt mazu rūķīti… Viņš klusi un nemanāmi dīdās pa sirds slēptākajiem kambarīšiem, rosinot mīlēt, palīdzēt, atbalstīt, mierināt un iepriecināt…

Lai visiem pietiek gudrība šīs eņģeļu un rūķu – no sirds uz sirdi sietās saites saudzēt un nesaraut! Lai spējam būt viens otram eņģeļi un ikvienu sirdi izgaismo Ziemassvētku prieks!

“Šodiena nav iedomājama bez pagātnes un nākotne nevar būt bez šodienas,” klātesošos uzrunāja tehnikuma direktors Andris Miezītis. “Arī ozols dzīvo tādēļ, ka viņam ir saknes. Šajā pasākumā ar savu ierašanos mūs ir pagodinājuši pensionētie skolotāji, kuriem jāsaka liels paldies par to skolu, kādu redzam šodien! Paldies arī jauniešiem par skaistajiem priekšnesumiem! Mums, latviešiem, ir daudz skaistu Ziemassvētku tradīciju. Lai satikšanās ar tām sagādā patiesu prieku! Un svētku rosmē izdodas atrast arī klusam un sirsnīgam laikam kopā ar saviem vismīļākajiem!”

Ziemassvētku eglītēs tika arī godalgoti skolas čaklākie rūķi.

Gudrākā rūķa titulu nopelnīja Anta Anete Ozoliņa (2.veterinārmedicīnas kurss). Par skolas sportiskāko rūķīti tika izvēlēta Daimona Artamonova (3.a veterinārmedicīnas kurss). Smiltenes tehnikumam ir arī pašiem sava kultūras zvaigzne – Sandis Trūlis (3.ēdināšanas pakalpojumu kurss). Skolas radošā līdera gods – Sandim Rakovam (3.ēdināšanas pakalpojumu kurss). Bet par rūķi – radošā līdera atašeju šogad tika izvēlēta skolas dienesta viesnīcas radošā līdere Elīna Berga (3.b veterinārmedicīnas kurss).

 Kur balle, tur arī balles karaliene un karalis. Šos skaistos titulus šoreiz nopelnīja Kristīne Miezīte (3.viesnīcu pakalpojumui kurss) un Juris Bozovičs (3.būvniecības kurss). Savukārt valša konkursā uzvarēja skolotāja Ilvija Biržmane un otrā transporta kursa audzēknis Kristaps Strazdiņš. Laimes akā lielāko dāvanu –kursa ekskursiju pa Vidzemi laimēja 2.būvniecības kurss. 

Ballē spēlēja skolas vokāli instrumentālie ansambļi “Bultas” un “Sudraba putni”. 

Koncertuzveduma fotogalerija ŠEIT

Ziemassvētku balles fotogalerija ŠEIT.

Teksts: Baibas Vahere, foto: Guntis Viļums